četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kresi bolji u američkom derbiju

Amerčki teniser Maksim Kresi prvi je finalista turnira u Njuportu. Kresi je u prvom polufinalu savladao sunarodnika Džona Iznera rezultatom 2:1, po setovima 6:2 4:6 6:3.

ATP Tour on Twitter: „The run continues 🙌 Check out the moment Maxime Cressy knocked out 2nd seed to reach the final in Newport! @TennisHalloFame | #InfosysHallOfFameOpen https://t.co/FXyIEiXgHl“ / Twitter

Ispostaviće se neočekivano laka pobeda za Kresija. Izneru je imao određenih problema sa povredom što je i te kako uticalo na njegov performans u prvom setu. Servis nije radio kako se očekivalo i Kresi je to iskoristio i sa dva brejka osvojio prvi set.

Umeđuvremenu u pauzi između setova Izner je tražio pomoć fizioterapeuta. Dobio je tabletu i čini se da je ta pauza Kresiju odmogla, a Izneru pomogla. Stariji Amerikanac se konsolidovao i uspeo da dočeka pad u igri kod protivnika. To se konkretno dogodilo u petom gemu kada je Izner napravio brejk i sačuvao prednost do kraja seta.

Psihološki, gubitak seta nije mnogo poremetio Kresija. Shvatio je da mora da nastavi kao u prvom setu i to se i dogodilo. Kresi je bio mnogo veća pretnja po Iznerov servis, a do ključnog brejka stigao je u osmom gemu da bi nakon toga uz male poteškoće odservirao za pobedu.

U velikom finalu Kresi će igrati protiv boljeg iz duela Bublik/Kubler.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje