subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Atlanta Falkonsi – Karolina Pantersi – Najava meča

Peto kolo NFL šampionata nam donosi derbi južne divizije u NFC konferenciji. Snage će odmeriti Atlanta Falkonsi i Karolina Pantersi. Kladionice su blagu prednost dale Atlanti sa kvotom 1,80, ali da kvota ima tendenciju rasta, i apsolutno ne bi bilo iznenađenje kada bi se uloge promenile do početka meča.

I ova kvota pokazuje da kladionice veruju u Falkonse. Tim koji ima startnih 0-4 ne može nikako biti favoriti protiv divizijskog rivala koji je na skoru 2:2. Izgleda da kladionice dobro prate NFL šampionat i da su svesne načina na koji su Falkonsi doživljavali poraze.

Apsolutno je neverovatno da jedan profesionalan tim sebi dozvoli da u dva navrata izgubi maltene dobijenu utakmicu na isti način. To im se dogodilo protiv Čikago Bersa i Dalas Kaubojsa, dok su protiv Sijetl Sihoksa i Grin Bej Pekersa bili potpuno oduvani sa terena.

Glavni trener Den Kvin je pod velikim pritiskom. Prošle sezone je bio u sličnoj situaciji, ali ekipa je stala iza njega. Atlanta je ostvarila neke velike pobede u samo finišu i Den Kvin je ostao trener. Ipak, ukoliko ovde zabeleži i peti uzastopni poraz otkaz će čini se biti neminovan.

Sa druge strane su Panetrsi koji su iznenadili sve. Nakon startnih 0-2 i povrede najboljeg igrača Kristijana Mekefrija svi su očekivali da će sezona za Karolinu biti duga i mučna. Ipak, ekipa se okupila oko onog šta ima i zabeležila dve pobede nad Los Anđeles Čardžersima i Arizona Kardinalsima. U oba meča su bili autsajderi, a beležili su odlične partije. Kvoterbek tima Tedi Bridžvoter je odigrao sjajno, u skladu sa očekivanjima i sada na 2:2 Panteri idu u goste Atlanti da im zakujaciju poslednji ekser na njihov sanduk.

Tok utakmice i predlog za klađenje:

Ovde se očekuju poeni i po svemu prikazanom do sada ne bi trebalo da izostanu, a evo i zbog čega:

Falkonsi su tim koji nikada nije imao problem sa postizanjem poena. Kvoterbek Falkonsa Met Rajan je oduvek bio mašina za osvajanje jardi i poena, i to je slučaj u ove sezone. Falkonsi su u četiri meča postizali 25, 39, 26 i 16 poena. Imaju fenomenalan hvatački korpus koji čine Hulio Džons, Kalvin Ridli, Rasel Gejdž, a tu je i tajt end Hejden Hurst koji je upotpunio taj tim. Na mestu trkača imaju jednog Tod Grlija koji je do pre neku sezonu bio najbolji trkač tima. Trebalo mu je malo vremena da se uhoda sa novom ekipom, ali iz utakmice u utakmicu to izgleda sve bolje i bolje.

Veliki problem za Atlantu jeste očajna odbrana i povrede ključnih igrača u odbrani. To se posebno odnosi na sekundarni deo odbrane koji je šupalj i razoren povredama. Situacija je toliko loša da je ofanzivni koordinator tima bio prinuđen da zove igrače iz praktis skvota koji nisu bili ni u planu.

Falkonsi su kroz vazduh u prva četiri meča dozvolili redom 299, 445, 307 i 403 jarda. Statistički gledano Falkonsi su druga najgora odbrana u ligi po branjenju pasa sa 341,5 dozvoljenim jardom u proseku.

Dakle, Falkonsi imaju veoma moćan napad. Napad koji bez problema može da postiže poene, ali odbrana je toliko loša da sve što napad dobro uradi ona u isto vreme sve to poništi.

Sa druge strane su Panteri koji igraju iznad svih očekivanja u napadu. Čini se da je taj napad sada mnogo raznovrsniji od kada u timu nema Mekefrija, jer dok je on tu sve se svodilo na njega. Sada je Tedi Bridžvoter u prvom planu, tu je sjajni Majk Dejvis koji fenomenalno menja Mekefrija. D.J. Mur i Robi Anderson su sjajne mete u hvatačkom korpusu, a podatak da su Pantersi zbirno u prethodna dva meča postigli 52 poena govori da tamo nema problema.

Mi ovde očekujemo veliku borbu. Očekujemo da napadi dominiraju i iako se na prvi pogled čini da je margina previsoka i te kako je dostižna i vredna rizika.

Predlog za klađenje: Više od 53,5 poena

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje