četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Atomski tenis u Parizu, Nadal je u polufinalu Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Nadal je u 59. teniskom klasiku savladao Novaka Đokovića rezultatom 3:1, po setovima 6:2 4:6 6:2 7:6 (7:4).

Kao i uvek kada igraju Nadal i Đoković meč je bio spektakularan. Možda nije bilo toliko tenzije kao inače, ali je borba bila rovovska do poslednjeg poena.

Mnogo bolje otvaranje imao je Nadal. Španac je iskoristio početnu tromost Đokovića i rano došao do brejka. Đokoviću je trebalo još mnogo vremena da se presabere, a za to vreme Nadal je napravio još jedan brejk i lako osvojio prvi set.

Drugi set Španac počinje još jače. Uvodna tri gema osvaja i činilo se da će i drugi set osvojiti još lakše, ali tada se pojavljuje Đoković. Srpski teniser prvo vraća jedan brejk zaostatka i raspaljuje publiku u Parizu. Ta mala iskra je bila dovoljna da raspali i njega samog što je dovelo do toga da preokrene na 4:3. Nadal je potom izjednačio na 4:4, ali bilo je evidentno da je uzdrman i da je Đoković dominirao u tim momentima. Tu psihološku prednost je Đoković iskoristio i brejkom u desetom gemu dolazi do izjednačenja.

Ipak, ni izjednačenje Đokovića nije omelo Nadala u svojoj nameri. Španac je slično kao u prvom setu brejkom otvorio treći set. Ponovo je Španac dominirao i sa još jednim brejkom poveo sa 2:1.

U četvrtom setu Đoković kreće na sve, ili ništa. Brejkom otvara set za vođstvo od 2:0. Bio je Đoković nedodirljiv na svoj servis sve do 10. gema kada je servirao za novo izjednačenje. Nadal je baš tad napravio brejk i kasnije kroz taj brejk došao do velike pobede.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Nemca Aleksandera Zverava.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje