ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev prekinuo pobednički niz Alkarasa i plasirao se u polufinale Rolan Garosa

Nemački teniser Aleksander Zverev prvi je polufinalista Rolan Garosa. Nemac je u četvrtfinalu savladao špansku senzaciju Karlosa Alkarasa rezultatom 3:1, po setovima 6:4 6:4 4:6 7:6 (9:7).

Bila je to jedna fenomenalna partija tenisa sa obe strane, a na kraju je pobedio hrabriji teniser. Zverev je odigrao gotovo perfektan meč, posebno kada se uzme u obzir servis. Prvi servis je radio fenomenalan posao, a i sa drugim je pravio velike probleme protivniku.

Kao što i sam rezultat prikazuje sitnice su odlučivale. U prvom setu ključan je bio peti gem kada je Zverev napravio brejk, koji je na kraju bio dovoljan za osvajanje prvog seta. Sličan scenario viđen je i u drugom setu samo je Zverev do brejka došao u sedmom gemu.

Nije Nemac posustajao ni u trećem setu, ali ovog puta i Alkaras je bio bolji. Španac je zaigrao dosta bolje i ovoga puta njegov pritisak donosi brejk u desetom gemu koji je ujedno zatvorio treći set.

U četvrtom setu Zverev je bio pod malim pritiskom, no nosio se sjajno sa njim. Kako je meč odmicao Zverev je bio sve bolji i bolji, a Alkaras sve nervozniji i nervozniji. U devetom gemu Zverev pravi brejk, no Alkaras sada ne sebi svojstven način momentalno uzvraća i odvodi set u taj brejk.

Taj brejk je očekivano bio nervozan sa obe strane. Servis je bio hendnikep, a u takvim okolnostima Alkaras je bio malo bolji. Španac je imao 6:5 i dva servisa, ali se ruka stegla i pokazalo se da je i on samo čovek od krvi i mesa. Zverev je spasio tu set loptu i nakon toga rezultatom 9:7 došao do velike pobede.

U polufinalu Zverev će igrati protiv boljeg iz duela Đokovič/Nadal.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje