subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Beč: Đoković pobedio Ćorića i izjednačio rekord

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču. Đoković je u balkanskom derbiju savladao Bornu Ćorića, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (13:11) 6:3.

Ovom pobedom Novak Đoković je obezbedio prvo mesto i na kraju godine, čime se izjednačio na vrhu večne liste sa Pitom Samprasom, koji je takođe šest puta godinu završavao na prvom mestu.

Slično kao i meč protiv Krajinovića i ovaj je krenuo loše po Novaka Đokovića. Slobodno se može reći da je Ćorić bio bolji igrač, i da je diktirao tempo. Ipak, hrvatski teniser nije uspeo da napravi prelomni potez, te je prvi set otišao u taj brejk. U njemu je ponovo Ćorić bio bolji, imao je čak i nekoliko set lopti, ali nije znao da ih iskoristi. Na kraju, za propuštene šanse je bio kažnjen.

Gubitak prvog seta je svakako uticao na igru Ćorića u nastavku. Đoković je toga bio svestan, jer je u ranoj fazi drugog seta stisnuo protivnika i brejkom u trećem gemu došao do seta. Imao je Ćorić nakon toga nekoliko prilika da se vrati, ali po pravilu uvek je falio taj prelomni udarac. Na kraju, Đoković potpuno zasluženo slavi i ide u četrvtfinale gde ga čeka bolji iz duela Hurkač/Sonego.

Ostali rezultati:

Medvedev – Jung 6:3 6:1
Siner – Rud 7:6 (7:2) 6:3
Cicipas – Štruf 6:7 (3:7) 6:3 6:4
Pospišil – Ože Aliasim 7:5 7:5


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje