petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Budimpešta: Krajinović preko Ćorića do polufinala

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u polufinale turnira u Budimpešti, nakon što je pobedio hrvatskog tenisera Bornu Ćorića. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:5 posle dva sate efektivne igre.

Krajinović koji je na turnir ušao preko kvalifikacija nastavlja sa sjajnim partijama ove nedelje u prestonici Mađarske.
Početak meča nije bio najbolji za Krajinovića, jer je Ćorić prvi došao do brejka. Hrvatski teniser je poveo sa 4:2, ali ta prednost nije dugo trajala, jer je Krajinović momentalno uzvratio ribrejkom. Od tog trenutka situacija na terenu se promenila, jer je Krajinović počeo da diktira tempo i da se za sve pita. Propušten šansa se još neko vreme motala po glavi Ćorića, a Krajinović je to iskoritio napravivši još brejk koji mu je doneo i set.

Nastavak duela donosi mnogo nervoze. Na startu drugog seta viđena su dva brejka po jedan sa obe strane, a nakon toga je meč ušao u mirniju fazu. Kako je meč odmicao Ćorić je bivao sve bolji. Hrvatski teniser je imao tri set lopte pri rezultatu 5:4, ali ih nije iskoristio. To je Krajinović kaznio, jer je u sledećem gemu napravio brejk i kasnije rutinski odservirao za pobedu.

Krajinović se plasmanom u polufinale turnira sigurno vraća među prvih 100, a za plasman u finale igraće protiv boljeg iz duela Balaš/Erber.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje