petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Troicki ispao na startu

Srpski teniser Viktor Troicki ispao je u prvom kolu turnira u Dubaiju. On je poražen od Kipranina Markosa Baghdatisa rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:2.

Još jednom se pokazalo da Troickom ne leži Dubai i da tamo nikada očigledno neće napraviti neki značajniji rezultat. Ovo mu je osmi nastup u Dubaiju, a samo je jednom prošao u drugo kolo, tako da ovaj poraz možda i nije veliko iznenađenje.

Kvalitet tenisa je bio na zavidnom nivou samo u prvom setu. Bez obizira što je Baghdatis relativno rano napravio brejk, Troicki je igrao sasvim solidan tenis. Kako je vreme prolazilo pronašao je svoj ritam i počeo da pritiska Baghdatisa koji je očigledno počeo da se umara. Troicki je vratio brejk minusa i izjednačio na 3:3. U tim trenicima igrali su se maratonski gemovi koji su trajali po 10 minuta, a Troicki je izgledao svežije i činilo se kao da svesno produžava poene da bi umorio Baghdatisa. Troicki je u jednom momentu imao dve brejk lopte za potpuni preokret u setu, ali nedostatak sreće kao i dobra igra Baghdatisa nisu dozvolili da Troicki preokrene set u potpunosti.

Tu se nalet Troickog završava i kreće lagani pad. Baghdatis je pregrmeo krizu i svoje gemove osvajao relativno lagano. Pri rezultatu 5:5 Troicki je imao mini pad u igri što je Baghdatis iskoristio i napravio brejk. To je bio ključ meča, jer od tog trenutka Troicki je prestao da igra tenis.

Baghdatis je poveo sa 1:0 i potpuno pustio ruku. U drugom setu Kipranin je napravio dva brejka na samom startu i poveo sa 3:0. Svima je bilo jasno da od  preokreta nema ništa pa se Baghdatis plasirao u drugo kolo sasvim zasluženo.

U drugom kolu Baghdatis će igrati protiv boljeg iz duela Krajinović/Fabiano.

Ostali rezultati:

Kolšrajber – Sakarov 6:4 6:2
Cicipas – Kukuškin 6:2 6:7 (5:7) 6:3
Bautista Agut – Majer 6:3 6:4
Hase – Halis 7:5 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje