subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Lajović i Đoković doneli pobedu protiv Južne Afrike

Teniska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na ATP kupu. Srbija je u okviru grupe A savladala selekciju Južne Afrike rezultatom 2:0.

Prvi poen Srbiji je doneo Dušan Lajović, koji je savladao Lojda Harisa rezultatom 2:1, po setovima 3:6 7:6 (7:4) 6:3.

Kao što i sam rezultat govori meč nije bio lak za Lajovića. Haris je dominirao tokom prvog seta i na kraju zasluženo osvojio prvi deo igre sa 6:3.

Taj visok intezitet tenisa koji je Haris prikazao u prvom setu nije mogao da potraje još dugo. Lajović je polako ulazio u ritam, a Haris je počeo sve više da greši. Ključni detalj meča je bio taj brejk drugog seta u kojem je Lajović manje grešio i na kraju uspeo da izjednači na 1:1.

Treći set donosi dosta bolju igru Lajovića. Haris je imao problema sa kondicijom i težio je da skraćuje poene. To je u pojedinim trenucima prolazilo, ali u onim ključnim nije. Prelomni brejk je viđen u osmom gemu kada je Lajović iskoristio greške protivnika i na kraju rutinski odservirao za pobedu.

Ništa manje uzbudljiviji nije bio ni drugi meč u kojem je Novak Đoković savladao Kevina Andersona. Posle velike borbe koja je trajala skoro dva i po sata, Đoković je bio bolji rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 7:6 (8:6).

Ako se uzme činjenica da je Anderson pauzirao šest mesecu zbog operacije kolena, on je danas pružio više nego solidan otpor. Đoković je sjajno počeo meč, rano je napravio brejk i nakon toga imao brejk lopte za lagano osvajanje prvog seta. Ipak, Anderson se izvukao iz nezgodne situacije i dosta popravio igru. Vratio je brejk zaostatka i odveo set u taj brejk. Taj brejk je bio veoma neizvestsan, ali je Đoković na kraju bio mirnije ruke i dobio ga sa 7-5.

Činilo se da će Anderson pasti u igri, ali to se nije desilo. Južnoafrikanac je nastavio tamo gde je stao u prvom setu. Servirao je sjajno, bio agresivan tokom većeg dela meča što mu je dao rezultat. Brejka nije bilo te je i drugi set otišao u taj brejk. Malo je falilo da meč ode u treći set, jer je Anderson imaoo set loptu i servis, no Đoković je na sebi svojstven način to uspeo da poništi i rezultatom 8-6 reši meč u dva seta.

Ostao je da se odigra još dubl meč, ali taj meč neće imati uticaj na konačan rezultat.

Selekcija Srbije će u drugom kolu igrati protiv Francuske, a taj meč je na rasporedu u ponedeljak.


Slika je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/articles/match-report/lajovic-wins-giving-djokovic-chance-clinch-tie

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje