petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Nadal odoleo De Minoru i odveo Španiju u finale

Selekcija Španije plasirala se u veliko finale ATP kupa. Najbolji španski teniser Rafael Nadal je bio čovek odluke, jer je u drugom meču dana savladao Aleksa De Minora. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4.6 7:5 6:1.

Nije danas bilo lako Nadalu, a to najbolje pokazuje rezultat. Tokom prvog seta De Minor je bio za klasu bolji igrač. Sjajni Australijanac je uz pomoć publike igrao kao u transu i maksimalno držao Nadala u defanzivi. Već na samom startu je došao do brejka koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Nastavak duela donosi nešto bolju igru Nadala, ali ona nije imala uticaj na rezultat. De Minor je sjajno servirao i nije dao šansu Nadalu da mu priđe. Ipak u samom finišu seta Nadal je imao dosta sreće. Svoju prvu brejk loptu je dočekao u 12. gemu drugog seta kada su uz dosta sreće njegovi udarci ulazili u teren i na kraju prouzrokovali grešku kod De Minora. To je značilo da je Španija izjednačila i tu se meč okrenuo u korist Nadala.

De Minor je u odlučujućem setu potpuno pao, a Nadal je uz tri napravljena brejka i jedan pretrpljeni relativno rutinski priveo meč kraju.

Ovom pobedom Nadal je odveo Španiju u finale, jer je Roberto Bautista Agut nešto ranije savladao Nika Kirjosa.

U velikom finalu Španija će igrati protiv Srbije.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje