nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Srbija sa maksimalnih 3-0 do polufinala

Teniska reprezentacija Srbija plasirala se u polufinale ATP kupa, nakon što je savladala reprezentaciju Kanade sa maksimalnih 3:0.

Prvi poen Srbiji je doneo Dušan Lajović pobedom nad Feliksom Ožeo Aliasimom. Lajović je odigrao gotovo savršenu partiju i neočekivano lako dobio rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:2.

Bila je to sjajna uvertira pred drugi meč u kojem je akter bio Novak Đoković. Najbolji srpski teniser je pred prepunim stadionom u Sidneju savladao Denisa Šapovalova rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:1 7:6 (7:4).

Prvi set je bio više nego neizvestan, a Šapovalov je uspeo da iskoristi mini pad u igri Novaka Đokovića i da napravi brejk za vođstvo od 1:0. Takav splet okolnosti je očigledno naljutio Đokovića koji je podigao nivo igre, i bez problema izjednačio na 1:1.

Usledila je prava drama u odlučujućem setu. Serveri su bili sigurni sve do rezultata 4:4, kada je Đoković napravio brejk. Ipak, srpski teniser nije uspeo da odservira za pobedu, te je pobednik meča odlučen u taj brejku.

Đoković je u taj brejku stekao prednost od 5:0, ali Šapovalov se njie predavao. Kanađanin je vezao pet poena i tako stavio pod veliki pritisak Đokovića. No, to nije bilo dovoljno za potpuni preokret, jer je Đoković iskoristio jedan od dva servisa i odveo Srbiju u polufinale.

Nakon pobede Đokovića tenzija je potpuno pala. Dubl meč nije imao nikakvog značaja, ali Troicki i Ćaćić su savladali Polanskog i Šamasdina sa 6:3 6:2.

U polufinalu Srbija će igrati protiv Rusije, što će biti repriza iz finalnog turnira Dejvis kupa.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje