subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Madrid: Đere spasio meč loptu pa pobedio Del Potra

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu, nakon što je pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:3 2:6 7:5.

Iako se Del Potro vratio tenisu posle duge pauze zbog povrede, to ga nije sprečilo da odigra više nego dobar meč. I Đere je bio na zavidnom nivou pa je publika uživala.

Đere je bio mnogo bolji igrač tokom celog prvog seta i maksmalno je koristio tromost Del Potra. Jedan brejk bio je dovoljan Đereu da osvoji prvi set.

Nastavak duela donosi odgovor Argentinca. Iz poena u poen je bivao sve bolji, bolje se kretao i udarao, a rezultat svega jesu dva brejka i izjednačenje na 1:1.

U trećem setu je viđena najveća borba. Argentinac je pritiskao mladog Đerea i na iskustvo pokušavao da reši meč što je pre moguće. Svaki servis gem Đerea je bila drama za sebe, ali srpski teniser se nekako održavao u igri. Del Potro je imao meč loptu pri rezultatu 5:4, ali Đere je sjajnom igrom na mreži uspeo to da poništi.

Del Potro je na kraju kažnjen zbog neiskorišćene meč lopte, jer je Đere u sledećem gemu napravio brejk i kasnije lagano odservirao za meč.

Ovo je jedna od najvećih pobeda u karijeri za Đerea, a u trećem kolu će igrati protiv Marina Čilića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje