nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Marsej: Krajinović preokrenuo, Đere ispao

Srbija je imala dva predstavnika u glavnom žrebu Marseja, i posle prvog dana ostala na samo jednom.

Filip Krajinović je posle preokreta savladao Portugalca Souzu sa 2:1, po setovima 3:6 6:4 6:4.
Krajinović nije blistao to je bilo očigledno. U prvom setu igrao je jako loše pre svega na svoj servis. Souza je oduzeo dva servisa Krajinoviću na samom startu. Krajinović je bio bez ritma, bez ideje i to je Protugalac koristio. Ipak, kako je vreme prolazilo Krajinović je hvatao ritam, bivao sve bolji i to je rezultovalo vraćanjem jednog brejka. To nije bilo dovoljno, jer je Souza napravio ribrejk za konačnih 6:4 u prvom setu.

U drugom setu smo gledali drugu priču. Krajinović je počeo da igra mnogo bolje. Stabilizovao je svoj servis, a Souzin počeo da pritiska što više. U ranoj fazi drugog seta je napravio brejk koji je čuvao do samog kraja.
U trećem setu smo gledali sličnu priču. Krajinović je relativno lagano dolazio do svojih gemova dok se Souza iz gema u gem sve više mučio. U ključnim trenucima Souza nije izgledao kao da može da se nosi sa pritiskom, te je Krajinović napravio brejk u ključnom devetom gemu, i kasnije odservirao za pobedu.

Krajinović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Simon/Marterer.

Drugi predstavnik Srbije Laslo Đere nije se proslavio u Marseju.
Od njega je bolji bio Belorus Ilija Ivaška sa 2:0, po setovima 6:3 6:1 za sat i dvadeset minuta igre.

Na terenu je bio samo jedan igrač, a to je bio Ivaška. Đere je izgledao bledo, smušeno i potpuno van ritma. Svaki njegov servis gem je bio drama za sebe. Sa takvom igrom nije mogao ništa iako je po kladionicama bio veliki favorit.

Ivaška će u drugom kolu igrati protiv Stana Wawrinke.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje