ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Barti osvojila titulu

Australijska teniserka Ešli Barti osvojila je Australijan open. Prva teniserka sveta je u velikom finalu savladala Amerikanku Danijel Rouz Kolins rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:2).

Fantastične dve nedelje su iza Ešli Barti koja je na ovom turniru pokazala zašto je prva na svetu i zašto će na tom mestu biti još dugo.

U prvom setu sve je bilo u egalu do petog gema. Prva je do brejk lopte stigle Kolins, ali je nije iskoristila. Već u sledećem gemu je usledila kazna u vidu brejka koji je Barti bio dovoljan dao svoji prvi set.

Drugi set gotovo savršeno otvara Kolins. Amerikanka je povela sa 2:0 i nakon toga osvojila jako težak gem u kojem je spasila dve brejk lopte. Bio je to period meča u kojem je Amerikanka kontrolisala dešavanja na terenu, a ubrzo je usledio još jedan brejk za 5:1. Sve je bilo spremno za treći odlučujući set, ali sa tim se nije složila Ešli Barti. Australijanka je uspela da veže četiri gema i izjednači na 5:5 na opšte oduševljenje australijske publike.

Drugi set je otišao u taj brejk u kojem je prednost išla na stranu Barti. Barti je iskoristila činjenicu da je protivnica u nokdaunu i relativno rutinski osvojila taj brejk sa 7:2.

Titula u Melburnu je treća grend slem titula za Ešli Barti, a sada joj preostaje da osvoji još US Open kako bi kompletirala sve grend slem titule.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje