petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Ko će do prve grend slem titule?!

Finalni okršraj između Simone Halep i Karoline Woznjacki neće biti samo borba za trofej, već i za prvo mesto na WTA listi. Simona Halep je u prednosti od 330 poena tako da pobedica uzima svoj prvi grend slem trofej i prvo mesto na WTA listi. Motiva ima na pretek, a ono što je sigurno jeste da nam predstoji velika borba.

Zanimljiva činjenica jeste da obe imaju po dva poraza u grend slem finalima. Simona Halep je dva puta poražena u finalu Roland Garosa. Prvi poraz je doživela 2014. godine kada ju je pobedila Marija Šarapova sa 2:1, a drug put je poražena od Jelene Oštapenko takođe sa 2:1, i to je sigurno najbolniji poraz za Halep, jer je propustila neverovatnu priliku za trofej.

Sa druge strane i Woznjacki je propatila kada su grend slem finala u pitanju. Njen dzelat je bila Serena Wilijams, oba puta na US Openu 2009. i 2014. godine.

Ovaj meč biće veliki psihiloški test za obe igračice, jer će se obe boriti sa demonima prošlosti. Meč bi mogao da potraje, jer je defanziva ono na čemu baziraju svoju igru i jedna i druga. Razmene će biti dugačke, a ne sumnjamo u to da će biti nekih fantastičnih poena sa preko 20 prebacivanja, jer su obe sposobne za tako nešto.

Blagu prednost bi možda trebala da ima Woznjacki koja je na terenu provela dosta manje vremena što na kraju može da bude jedan od bitnijih faktora. Ipak, finala se igraju na adrenalin i svaka priča od umoru je za malu decu.

Ovo je meč za uživanje, ali ako bi nešto morali da igramo onda bi to bio over. Generalno gledano ove godine ženski deo turnira je doneo mnogo više uzbuđenja nego muški. Čilić je lagano dobio Edmunda u tri seta, Čung je predao Federeru posle nešto više od sat vremena igre, a neko to mora da nam nadoknadi.
Apsolutno ne bi bili iznenđeni kada bi ovaj meč otišao u tri seta i potrajao dva, tri sata, a Halep i Woznjacki su nam pokazale da mogu da igraju maratone.

Nama preostaje samo da se probudimo na vreme i uživamo u sjajnom tenisu koji će nam prikazati ove dve vrhunske igračice.
Meč počinje od 09:30 po srednjevropskom vremenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje