petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 5: Predlog za klađenje

Čini se da je mnogo bolje kada se igra manje predloga, jer smo juče bili na 2/2. Nešto slično ćemo primeniti i večeras, a peti dan Australijan opena otvaramo duelom u kojem će snage odmeriti Marin Čilić i Roberto Bautista Agut. Kladionice su favorizovale Aguta sa kvotom 1,35 što možda mnogima nije realno, ali mi se slažemo sa tom postavkom.

Mnogi kladioničari koji prate tenis Aguta smatraju za šljakaša. To je u neku ruku i normalno, jer većina igrača iz Španije se vezuje za šljaku. Ipak, on ne spada u taj stereotip igrača i za njega se može reći da više voli da igra na betonu.

To potvrđuju i njegovi rezultati, jer je ostvario više pobeda na betonu (258) nego na šljaci (254).

Ima nekoliko razloga zbog kojih bi Agut mogao da dobije:

1) Čilić već godinu i po dana ne igra dobar tenis. Tačnije, od razlaska za Goranom Ivaniševićem njegov tenis je u velikom padu i to se vidi po rezultatima. Jasno je da nema samopouzdanja, a kada nema samopouzdanja onda ima i problema.

2) Agut je tip igrača koji Čiliću apsolutno ne odgovara. Čilić je igrač koji može da igra u polju, ali ne verujemo da može da parira Agutu na duže staze. Agut je igrač koji je defanzivno orijentisan i on obožava da igra protiv udarača kakav je Čilić. Zbog nedostatka samopouzdanja kod Čilića verujemo da će Agut u pojedinim trenucima uspeti da uđe u glavu Čiliću i dobije ga i na tom planu.

3) Marin Čilić kroz celu svoju karijeru ima očajne brojke kada igra protiv top 10 tenisera. Kroz celu svoju karijeru on je zabeležio 32 pobede i čak 79 poraza. Ako bi oduzeli poraze od Nadala, Đokovića Federera i Marija, Čilić protiv ostalih top 10 igrača ima samo 25 pobeda i 37 poraza. To je apsolutno poražavajuće za igrača koji je i sam bio top 10 igrač. Jasno je kao dan da je on te rezultate ostvarivao proiv igrača koji su dosta slabije rangirani od njega, a ove brojke pokazuju koliko je Čilić slab protiv najboljih na svetu.

Agut je igrač koji ne sme da se potceni nikako. Apsolutno mu sve odgovara na ovom turniru i po nama je realno da dobije Čilića. Kvota na čistu pobedu je mala, ali je zato pojačavamo prelazom.

Predlog za klađenje: Pobeda Aguta 1-1 1,83

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje