petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 6: Halep preživela Dejvis, Kerber bolja u derbiju

Prva igračica sveta Simona Halep plasirala se u osminu finala Australijan opena pobedom nad Lauren Dejvis sa 2:1, po setovima 4:6 6:4 15:13.
Ovaj meč je pokazao sve što tenis može da priušti, a to je kvalitetan tenis, veliku borbu i neizvesnost.

Obe teniserke su ušle dobro u meč. Prštalo je na sve strane, a skoro svaki poen je trajao duže od 10 prebacivanja. Na 2:2 u prvom setu razmenile su po brejk, ali kako je meč odmicao činilo se kao da Dejvis preuzima inicijativu. Halep se povukla iza osnovne linije i Dejvis je diktirala tempo. To joj se isplatilo, jer je napravila brejk u desetom gemu koji joj je automatski doneo i prvi set.

Takav rasplet prvog seta je totalno probudilo Halep. Digla je igru na viši nivo, što je rezultovalo brejkom u ranoj fazi seta. Svoj servis je čuvala do samog kraja i tako izjednačila na 1:1.

U odlučujućem setu viđena je najveća borba. Iako smo videli mnogo brejkova kvalitet tenisa nije izostao. Kako je meč odmicao Dejvis je bila sve umornija, a počeo je da je muči palac na nozi zbog kojeg je tražila i pomoć fizioterapeuta.
U reviji brejkova presudilo je iskustvo Simone Halep koja je odigrala veliki broj ovakvih mečeva. Na 11:11 Halep je spasila tri meč lopte, a kasnije na 13:13 napravila ključni brejk koji joj je doneo plasman u osminu finala u kom će igrati protiv Naomi Osake.

U duelu dve bivše Šampionke Anđelik Kerber demonstrirala silu protiv Marije Šarapove. Od samog starta Kerber je dala jasno do znanja Šarapovoj da će ovo biti jak otežak meč za nju.
Prvi set je dobila sa 6:1 furioznom igrom dozvolivši samo jednu brejk loptu, a servis protivnice je oduzela tri puta.

Jedini loš period meč Kerber je imala u drugom setu kada je izgubila svoj servis, ali to je nije mnogo „zabolelo“, jer je već bila u prednosti. Nastavila je u istom ritmu da teroriše Šarapovu i sa još jednim brejkom pri rezultatu 5:2 reši pitanje pobednika.
Kerber će u osmini finala igrati protiv Karolin Garsije koja je bila bolja od Aljeksandre Sasnovič.

Ostali rezultati:

Kejs – Bogdan 6:3 6:4
Pliškova – Safarova 7:6 (8:6) 7:5
Garsija – Sasnovič 6:3 5:7 6:2
Osaka – Barti 6:4 6:2
Stricova – Pera 6:2 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje