ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Predlozi za klađenje – Dan 2

Lestien – Davidovič Fokina 32,5+ 1,75 Krug 1 ulog 1000 / 4-6 4-6 6-7 +750

Davidovič Fokina je jedna od većih prevara kada je ATP tur u pitanju. Nesporno je da momak poseduje talenat, ali ima dve velike mane koje ga sprečavaju da ispuni pun potencijal. Prvi je slab psihološki aspekt, a drugi su povrede. Neverovatno je koliko je sklon povredama, a to se nekako uvek dogodi kada je u formi. To na grend slemovima ne prolazi i zato je on jedan od kraljeva drame. To će potvrditi sledeći podaci.

Fokina je do sada na grend slemovima odigrao 36 mečeva, a 23 je otišlo u 4+ setova što je 64%.

Australijan open: 4/6
Rolan Garos: 6/12
Vimbldon: 5/6
US Open: 8/12

E sad, ovaj Lestien je prethodne godine dosta napredovao. Za razliku od nekih prethodnih godine prošle godine je igrao na sva četiri grend slema. Nije napravio neke rezultate, ali eto na primer u Melburnu je otkinuo set Noriju, a na Rolan Garosu je igrao pet setova protiv Hačanova.

Igrački je vredan, sposoban da drži loptu u polju tako da postoji opcija da on parira Fokini. Toga su očigledno svesne i kladionice, jer su dale dosta visoku marginu za gemove ako uzmemo u obzir da je Fokina favorit sa 1,20 kvotom.

Da vidimo kako su dolazili overi u prve tri runde kod Fokine u prethodne dve godine:

2023:

Australijan open: 1/1
Rolan Garos; 1/2
Vimbldon: 1/3
US Open: 0/3

2022:

Australijan Open: 1/2
Rolan Garos: 0/1
Vimbldon: 1/1
US Open: 1/2

Dakle, na šest od poslednjih osam nastupa na grend slemovima, barem jedan meč u prve tri runde kod Fokine u over.

Umber – Gofan 35,5+ 1,73 Krug 1 ulog 1000 / 6-2 7-5 5-7 6-3 + 730

Da se okušamo i sa ovim duelom. Over igramo zbog Umbera koji je „mašina“ za overe. Mali nije ispunio svoj potencijal, mada ima još vremena za njega. Jako je talentovan, ali džaba kada se nije okružio pravim ljudima oko sebe. Do nedavno je tavorio po čelendžerima i izgubio godinu, ako ne i dve.

Kao što smo rekli, Umber je „mašina za overe“ na grend slemovima. U karijeri ima 32 odigrana meča na grend slemovima od kojih je 20 otišlo u over, što je 62%.

Postavlja se samo pitanje u kakvoj je formi Gofan. Belgijanac je klasičan primer kako sebi uništiti karijeru. Od top 10 tenisera je spao na to da mora da igra kvalifikacije za grend slemove. Prošao ih je bez većih problema, pa se može reći da je u dobrom ritmu.
Igrački gledano, Gofan je za klasu jači igrač od Umbera, jer je dosta jači u polju. Ipak, u tenisu je bitna i glava, a tu je Gofan jako jako tanak.

Umber kroz karijeru na grend slemovima pokazuje da mu je jako teško da drži kontinuitet tokom dva sata i više. Uzdamo se da će nastaviti u tom ritmu i da će Gofan doći do seta. Ovo miriše na neku dramu.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje