petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banat primio pehar i najavio pojačanje kakvo Srbija nije videla!

Stonoteniserima Banata iz Zrenjanina uručen je šampionski pehar Super lige za muškarce, ukupno sedmi u njihovoj istoriji.

Treća u nizu, sedma ukupno.

Nakon što su proglašeni za nove-stare šampione države, Zrenjaninci su priredili mini svečanost na kojoj im je član IO STSS Vladimir Šiška uručio pehar namenjen prvaku domaćeg prvenstva.

Održana je i konferencija za medije na kojoj su igrači, treneri i predsednik Banata uradili kratak osvrt na završenu sezonu i najavili značajne promene u trenerskom i igračkom kadru koje ih očekuju.

Kapiten: Decenija za pamćenje!

Ilija Majstorović, kapiten zrenjaninskog tima, osvrnuo se ne samo na proteklu sezonu, već i na čitavu deceniju u kojoj je Banat bio dominantan.

”Osvojili smo sedmu titulu potpuno zasluženo! Sve pobede u drugom delu šampionata, a posebno ona nad Crvenom zvezdom u poslednjem kolu koja je bila ubedljiva, govore u prilog tome da se najbolji stoni tenis igra u Zrenjaninu i da je tituli tu mesto. Takođe, stavljamo tačku na deceniju za pamćenje! Osvojili smo 7 od 10 titula, izgubili samo dva finala i jedno polufinale. Banat je u prethodnih 10 godina ostvario 202 pobede i samo 17 poraza, što je u proseku manje od 2 poraza godišnje (1.7). To su istorijski rezultati!” – rekao je Majstorović kome je ovo bila jubilarna deseta sezona u Banatu.

Majstorović se zahvalio saigračima, trenerima, predsedniku, navijačima…

Bomba prelaznog roka: Diogo Karvaljo u Banatu!

Portugalski reprezentativac Diogo Karvaljo pojačaće zrenjaninski Banat u sledećoj sezoni.

Trenutno 181. igrač planete nastupa za lisabonski Sporting, u ovoj sezoni osvojio je srebro sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, kao i šampionske titule sa klubovima u Portugalu i Španiji gde igra na dvojnoj registraciji.

Kravaljo je ove sezone uspeo da priredi i neverovatnu pobedu nad Timo Bolom, i to u Ligi šampiona. Snimak tog meča pogledajte u snimku ispod sledeće izjave:

”Igrač koji pobedi Timo Bola na treningu, zaslužuje poštovanje do kraja života. Nama dolazi igrač koji ga je savladao u Ligi šampiona ove sezone, i takvog igrača Srbija u domaćem prvenstvu nije videla! Mislim da je to najbolji stranac u našoj zemlji od osamostaljenja i da će nam on mnogo pomoći u osvajanju osme titule.” – nastavio je Ilija Majstorović koji se tom prilikom zahvalio Đorđu Borčiću koji nosi najveće zasluge za dovođenje ovako renomiranog igrača.

Banat će uz dolazak Kravalja pretrpeti i druge promene u timu. Trener Dragan Klajić prelazi u omladinski pogon Banata, dok će novi trener prvog tima biti dosadašnji igrač, Marko Petkov.

Što se tiče igračkog kadra, Dimitrije Levajac putuje u nemački Sarbriken o čemu je govorio u intervju za naš portal (pročitajte OVDE). I Đorđe Borčić napustiće redove zrenjaninskog tima. On prelazi u novosadsku Vojvodinu, višestrukog šampiona države, koja u Prvoj ligi juri elitni rang.

Novo lice u Banatu biće Filip Radović, jedan od najboljih stonotenisera na svetu u para kategoriji. On je prethodne sezone takođe nastupao u Super ligi za Unireu iz Uzdina. Iz redova Stenesa u Banat prelazi i Marko Popović koji je ove sezone blistao u elitnom rangu i na domaćim turnirima.

Dmitar Majstorović: STSS doneo jedinu pravu odluku!

Crvena zvezda je oštro reagovala na odluku STSS da se Banat proglasi za šampiona. Na pitanje našeg novinara da to prokomentariše, predsednik Banata Dmitar Majstorović rekao je sledeće:

”Od strane Stonoteniskog saveza Srbije doneta je jedina prava odluka da se Banat proglasi za prvaka. Nikakva druga odluka nije mogla da se donese u ovom slučaju. Inače, da je postojala ne mrlja, već tačka na Banatov uspeh u sezoni, ja kao predsednik, a verovatno i igrači, bi se odrekli titule. Svako ima pravo da traži neka prava, ali ponavljam, odluka IO STSS je neoboriva.”

Milan Stanić: Nagrada Banatu kao klubu decenije

Među prisutnima u Zrenjaninu bio je i predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine, Milan Stanić. On je u kratkom obraćanju rekao da će predložiti da Stonoteniski savez Vojvodine uvede nagradu za klub decenije, čime će se odati priznanje Banatu za velike uspehe u periodu 2010-2020.


Izvor: Stonitenis.org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje