petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaja doneo titulu Dukatiju!

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja novi je svetski šampion u motociklizmu. Banjaja je tek drugi šampion iz redova Dukatija još od Kejsija Stonera koji je Dukatiju doneo titulu davne 2007. godine.

Neverovatna sezona je iza Banjaje koji je imao loš prvi deo, ali je u drugom maksimalno izdominirao. Prvi je vozač Dukatija u istoriji koji je vezao četiri pobeda, uspeo je da nadoknadi čak 91 bod zaostatka u odnosu na Fabija Kvartarara, što dovoljno pokazuje koliko je bio dobar.

Inače, pobednik trke u Valensiji bio je Aleks Rins iz Suzukija koji nažalost sledeže sezone neće biti deo Moto GP karavana. Drugo mesto pripalo je Bredu Binderu, dok je poslednji stepenik pobedničkog postolja zauzeo Horhe Martin.

Četvrto mesto pripalo je prošlogodišnjem šampionu Fabiju Kvarataru, a iza njega do desetog mesta ređali su se Migel Oliveira, Luka Marini, Enea Bastijanini, novi šampion Frančesko Banjaja, Franko Morbideli i Marko Beceki.

Trka nije donela mnogo uzbuđenja, jer je bilo mnogo padova. Sva svetla su bila upreta u Kvartarara i Banjaju koji su na stazi imali jedan duel koji je mogao kobno da se završi. Nakon tog duela Banjaja je ostao bez nekih delova na motoru no uspeo je da se smiri i završi trku, što mu je na kraju bilo dovoljno da dođe do titule šampiona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje