petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija u sredu brani svetsku titulu!

Srbija u sredu brani svetsku tekbol titulu

Preostalo je svega nekoliko dana do Svetskog tekbol prvenstva, na kojem Srbija brani šampionsku titulu.Svetsko tekbol prvenstvo ove godine održaće se u Nirmbergu, u Nemačkoj, od 23. do 27 novembra, a takmičari i takmičarke će se nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks-dubl kategoriji.
Srbiju će u Nemačkoj predstavljati Nikola Mitro i Bogdan Marojević, koji su tron svetskih šampiona u kategoriji dubl osvojili prošlog decembra na šampionatu koji je tada održan u mestu Gljivice u Poljskoj. U kategoriji dubl, boje Srbije braniće i Dunja Dragičević i Anastasija Lemajić, a Mitro će kao i prošle godine sa svojom partnerkom Majom Umićević  okušati da osvoji i trofej u kategoriji miks-dubl.
Takođe, i ovoga puta Bogdan Marojević će igrati i mečeve singl kategorije. Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija (FITEQ), u čijem članstvu je više od 140 nacionalnih tekbol saveza među kojima je i SRBTEQ.
SRBTEQ je kao i prošli put obezbedio prostor i uslove za pripremu i odlazak naših takmičara i takmičarki na Svetsko prvenstvo.Takmičari i takmičarke su plasman na Svetsko prvenstvo ostvarili učestvovanjem nameđunarodnim turnirima u proteklih godinu dana.
Podsetimo, tekbol (teqball) je najbrže rastući sport na svetu. Zasnovan je na fudbalu, ali se igra na zakrivljenom stolu, pa je izuzetno atraktivan i očarava ljubitelje fudbala, futsala, nožnog i tenisa glavom.Uveliko se radi na tome da tekbol 2028. bude i olimpijski sport, a Evropski olimpijski komitet (EOC) je prošlog januara objavio je da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova kojise igraju za medalju.

Srpski savez zasportsku rekreaciju i teqball SRBTEQ

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje