nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaja potvrdio dominaciju u sprint trci

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je sprint trke koja je vožena u okviru Velike nagrade Italije. Akutelni šampion je još jednom pokazao da mu sprnt format i te kako odgovara, jer je ostvario treću pobedu.

(2) MotoGP™🏁 on Twitter: „It’s still tight at the top! ⚔️ With Bez second in the #TissotSprint he’ll be fancying his chances of overturning that championship order tomorrow! 🔄 #ItalianGP 🇮🇹 https://t.co/pD5A5hsZXf“ / Twitter

Drugo mesto pripalo je Maku Becekiju iz VR46 tima, a poslednje mesto na pobedničkom podijumu pripalo je vozaču Pramak Dukatija Horheu Martinu koji je u direktnom duelu pobedio timskog kolegu Žoana Zarka.

Sprint trka je bila zanimljiva, jer je pala kiša koja je dodatno zakuvala borbu. Banjaja je iskoristio pol poziciju da se odvoji od konkurencije dok nije pala kiša. Kada je pala kiša Banjaja je gubio ritam, a to je iskoristio Horhe Martin koji ga je pretekao. Na sreću Banjaje kiša nije dugo padala i po njenom prestanku lako je vratio čelnu poziciju koju je sačuvao do kraja bez problema.

Najbolji među ostalima bio je Luka Marini iz VR46 tima ispred Džeka Milera na KTM-u i Marka Markesa iz Honde. Markes je imao drugo mesto i dobro se držao jedno vreme. Ipak, u drugoj fazi trke nije mogao da isprati ritam Banjaje i ostatka i morao se zadovoljiti tek sedmim mestom. U prvih deset našli su se još Aleš Espargaro, Enea Bastijanini i Fabio Kvartararo.

Posle ove trke u generalnom plasmanu vodu Banjaja sa 106 bodova, samo četiri više od Marka Becekija.

Glavna trka je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje