sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rekord Banjaje za pol poziciju u Muđelu

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Italije. Aktuelni šampion je u Muđelu došao do treće pol pozicije i to na kakav način. Uspeo je da obori rekord staze odvezavši krug u vremenu od 1:44.855 minuta.

Drugo mesto pripalo je Marku Markesu iz redova Repsol Honde. Sjajni Španac je vodio ljutku bitku sa Banjajom, ali je na kraju bio sporiji za 78 hiljaditinki. Treće mesto zauzeo je mlađi brat Marka Markesa Aleks koji je u samom finišu odvezao fenomenalan krug i obezbedio prvi startni red.

Kvalifikacije u Muđelu su bile pune naboja i inteziteta. Obeležio ih je duel Banjaje i Markesa. Markes je imao plan da pratio Banjaju i to je radio sjajno. Ipak, Banjaja je odvezao šampionski, bez greške i zasluženo uzeo pol poziciju.

Najbolji među ostalima bio je Džek Miler iz KTM-a. Australijanac može biti prezadovoljan, jer je morao da prođe Q1 deo kvalifikacija. Peto vreme imao je vozač Pramak Dukatija Horhe Martin, a do prvih deset redom su se ređali Marko Beceki, Aleš Esprgaro, Žoan Zarko, Aleks Rins i Bred Binder.

Sprint trka je na programu od 15:00, a trka u nedelju startuje od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje