subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjajina četvrta pobeda u nizu!

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja nastavlja sa impresivnim vožnjama u poslednje vreme. Sjajni Italijan je slavio na trci za Veliku nagradu San Marina i Riminija, što mu je ujedno četvrta pobeda u nizu. Banjaja je u spektakularnom duelu savladao Eneu Bastijaninija, a pobednik trke je rešen u poslednjoj krivini.

Pored Banjaje i Bastijaninija na pobedničkom postolju su se našao i Maverik Vinjales iz Aprlije.

Neverovatna je bila trka. Banjaja je od trećeg kruga preuzeo vođstvo i držao ga je do samoga kraja. Bilo je nekoliko vozača koji su pokušali da ga obiđu, ali je Banjaja odbio sve te napade. Prvi među izazivačima je bio Maverik Vinjales koji je bio u egalu sa Banjajom, ali nije uspeo tokom cele trke da drži taj ritam.

Nakon toga pojavio se sjajni Bastijanini koji vrebao iz prikrajka. Mladi Italijan je pokušao strpljivom i pametnom vožnjom u finišu da dođe do pobede, ali je napravio malu grešku na kraju koja ga je koštala pobede.

Treć mesto Maverika Vinjalesa se nije dovodilo u pitanje, jer je Luka Marini bio u velikom zaostatku. Peto mesto pripalo je aktuelnom šampioni Fabiju Kvartararu koji je na startu trke bio blizu, ali na kraju nije mogao da prati ritam vodećih.

Prvih deset su kompletirali Aleš Espargaro, Aleks Rins, Bred Binder, Horhe Martin i Aleks Markes.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Kvartararo sa 211 bodova, a prate ga Banjaja sa 181 i Espargaro sa 179.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje