nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominacija Ferštapena u Belgiji

Vozač Red Bula Maks Ferštapen ostvario je pobedu na trci za Veliku nagradu Belgije. Mladi Holanđanin je na impresivan način upisao deveti trijumf ove godine, a 29. u karijeri nakon što je trku započeo sa 14. pozicije.

Drugo mesto pripalo je Ferštapenovom timskom kolegi Serhiju Peresu, dok je treći stepenik pobedničkog postolja zauzeo Karlos Sains iz Ferarija.

Bez obzira što je startovao sa 14. pozicije znalo se da će Ferštapen imati dobru trku. Tempo koji je pokazao u kvalifikacijama i treninzima je bio brutalno dobar i to niko nije mogao da isprati. Već u prvom krugu Ferštapen je nadoknadio nekoliko pozicija, a znatno mu je pomogao incident u kojem su učestvovali Luis Hamilton i Fernando Alonso, nakon kojeg je Hamilton bio primoran da odustane od daljeg trkanja zbog kvara na bolidu.

Na stazu je izašlo vozilo bezbednosti, a u tim trenucima Ferštapen je bio osmi i već tada se moglo nagovestiti da će Ferštapen biti u borbi za pobedu. Ubrzo nakon toga Ferštapen je došao do prvog mesta i vrteo krugove koje su mu obezbedili laku zamenu guma i naravno pobedu.

Čevrto mesto pripalo je Džordžu Raselu iz Mercedesa koji ima imao sasvim solidnu trku. Peti je bio Fernando Alonso koji je iskoristio skandalozne odluke tima Ferarija koji su po ko zna koji put donosili odluke na štetu Leklera koji se na kraju morao zadovoljiti šestim mestom.

Prvih deset su kompletirali Esteban Okon, Sebastijan Fetel, Pjer Gasli i Aleks Albon.

U generalnom plasmanu vodi Ferštapen sa 284 boda, a prate ga Peres sa 191 i Lekler sa 186. Šampionat Formule 1 se nastavlja sledećeg vikenda kada je na programu trka za Veliku nagradu Holandije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje