petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barselona je prvak Evrope

Nisu uspeli pre šest meseci kada ih je zaustavio nemački Kil, ali ovoga puta jesu – Barselona je novi šampion Evrope!

Španski velikan je u finalnom duelu Lige Šampiona uspeo da savlada danskog predstavnika, Alborg 36:23 (16:11), čime su osvojili svog jubilarni 10. naslov prvaka Starog kontinenta, prvi nakon šest godina pauze. Barselona je tako ostvarila jednu od najubedljivijih pobeda u finalnim susretima, a ujedno ovo je bio 34. trijumf zaredom španskog kluba u svim takmičenjima u 2021. godini.

Svakako sezona za pamćenje, jer su predhodno potvrdili svoju dominaciju u – nacionalnom prvenstvu, Kup takmičenju, kao i Superkupu Španije.

Trener tima – Ćavi Paskval se tako na najbolji mogući način oprostio od kluba u kojem je kao šef struke proveo poslednjih 12 sezona, a iz kluba odlaze i – Sedrik Soreindo, Jure Dolenec, Aron Palmarson, Kevin Meler, kao i legenda kluba Raul Entreriors koji završava igračku karijeru.

 

U pobedničkom timu su se istakli: golman – Perez de Vargas koji je imao 14 odbrana, ali i 3 postignuta pogotka, Timoti N’Gasan je dao 6 golova, dok je najefikasniji bio – Aleks Gomez Abeljo da 9 pogodaka.

U taboru danskog tima: golman Agefors sa 8 intervencija i Sandel sa 8 datih golova.

Za MVP završnog turnira u Kelnu je izabran golman Barselone – Gonzalo Perez de Vargas Moreno, dok najefikasniji igrač ove sezone u Ligi Šampiona dolazi iz redova Nanta – Valero Rivero (95 pogodaka).

U „borbi“ za treće mesto našla su se dva francuska tima u kojoj je Paris Sen Žermen stigao do trijumfa nad ekipom Nanta 31:28 (17:13).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje