ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti i Kenin za finale Australijan opena

Poznat je prvi polufinalni par u ženskom delu turnira na Australijan openu. Za veliko finale će se boriti domaća uzdanica Ešli Barti i mlada Amerikanka Sofija Kenin.

Prva je do polufinala stigla Sofija Kenin koja je savladala Tunižanku Ons Žabeur. Nakon borbe koja je trajala nešto više od sat i po vremena Kenin je slavila rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:4.

Amerikanka je pametno iskoristila umor kod Žabeur koji je bio evidentan. Tunižanka je na putu ka četvrtfinalu izbacila neke vrhunske igračice i izgubila mnogo energije. Kenin je pravila brejkove u pravim trenucima, prednost je održavala bez ikakvih problema i na kraju zasluženo slavila.

Njena protivnica u polufinalu Ešli Barti je imala mnogo teži zadatak. Barti je u drugom četvrtfinalu savladala veliku prijateljicu Petru Kvitovu rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8:6) 6:2.

Ovde se očekivala mnogo veća borba i tako je i bilo. Prvi set je doneo kvalitetan tenis kakav zaslužuje četvrtfinalni meč na jednom grend slemu. Kvitova je bolje otvorila meč, jer je prva došla do brejka. Ipak, stečenu prednost je ispustila već u narednom gemu te je prvi set bio u totalnom egalu. Kvitova je na sve načine pokušala da pritisne Barti, stvarala brejk šanse, ali nikako nije uspela da prelomi set u svoju korist. Čehinja je pored napravljenog brejka imala još 8 brejk lopti koje nije iskoristila. Na kraju je kažnjena za to, jer je izgubila taj brejk sa 8:6.

Nakon taj brejka kvalitet tenisa je znatno opao. Barti je dobila mnogo na samopouzdanju dok je igra Kvitove sa druge strane drastična pala. Australijanka je to znala da iskoristi i napravi dva brejka za velikih 4:0. Kvitova je uspela da vrati jedan brejk, ali već u narednom Čehinja je ponovo ispustila svoj servis, i nakon toga je Barti odservirala za veliku pobedu.

Ešli Barti i Sofija Kenin su se do sada sastale pet puta i Australijanka vodi sa 4:1.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje