četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Federer spasao sedam meč lopti i plasirao se u polufinale Australijan opena

Švajcarski teniser Rodžer Federer preživeo je još jedan dramatičan meč i plasirao se u polufinale Australijan opena. Legendarni Švajcarac je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena rezultatom 3:2, po setovima 6:3 2:6 2:6 7:6 (8:6) 6:3.

Prvi set Federer je dobio rutinski sa 6:3 i niko na svetu nije mogao da pomisli da će uslediti dramatičan meč. Ipak i Sandgren se nešto pitao na terenu, te je u nastavku bio mnogo bolji igrač. Amerikanac je pre svega fantastično servirao i još bolje riternira, što je rezultovalo osvajanjem naredna dva seta sa 6:2.

Federer je imao problema sa povredom koja mu je otežavala kretanje. Sandgren je to znalački koristio i u četvrtom setu nastavio tamo gde je stao. U završnici četvrtog seta pri rezultatu 5:4 Sandgren je imao 3 meč lopte, ali se Federer sjajnim servisima izvukao. Usledio je taj brejk u kojem je ponovo Sandgren bio mnogo bolji igrač. Amerikanac je igrao kao u transu i imao još četiri meč lopte koje na njegovu žalost nije iskoristio. U ovakvim okolnostima po pravilu sledi kazna, što se i dogodilo, jer je Federer svoju prvu set loptu znao da iskoristi.

Meč je ušao u peti set i bilo je jasno da Federer ima veliku psihološku prednost. Švajcarac je brejkom u šestom gemu prelomio meč i došao do pobede i plasmana u polufinala u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Đoković/Raonić.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje