petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bašiću uspeh karijere, Džumhur i Troicki ispali

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić napravio je najveći uspeh u karijeri. On se plasirao u polufinale turnira u Sofiji pobedom nad Maksimilijanom Martereom sa 2:1, po setovima 6:4 4:6 6:3 posle skoro dva sata igre.

Kao i tokom celog turnira Bašić je bio odličan na svom servisu. U prvom setu nije dao ni jednu brejk loptu, a prvu iole manju priliku je iskoristio i uspeo da napravi brejk u ključnom desetom gemu za osvajanje prvog seta.
U drugom setu je usledio mali pad koncetracije, te je Marterer napravio brejk odma na startu drugog seta. Bašić je vratio kontrolu nad svojim servisom, i do kraja seta rutinski uzimao svoje gemove, ali nije imao ni promil šanse za preokret pa je tako Marterer izjednačio na 1:1.

U trećem setu obojica su servirali gotovo savršeno. Niko nije previše rizikovao, mada po igri se videlo da je Bašić nekako odlučniji i da su mu šanse veće za prolaz. Dočekao je Bašić mali pad igre u igri Marterera i uspeo da napravi brejk osmom gemu za vođstvo od 5:3. Pri servisu sa meč ruka mu se nije stegla, već je rutinski odservirao za polufinale turnira što je njemu najveći uspeh u karijeri.

Bašićev sunarodnik Damir Džumhur nije imao sreće u svom meču iako je imao svoje šanse. On je poražen od Rišara Gaskea sa 2:0, po setovima 6:4 6:2.
Meč je bio sličan kao onaj protiv Bemelmansa. U prvom setu je viđeno mnogo brejkova. Džumhur je imao vođstvo od 4:1, ali  to nije bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Gaske je svojom upornom igrom uspeo da preokrene i na 6:4.
To je potpuno slomilo ionako već vidno indisponiranog Džumhura koji glavom nije bio na terenu. Kasnije je Gaske napravio lagano još dva brejka u drugom setu za laku pobedu od 2:0.
Gaske će u polufinalu igrati protiv Davida Gofana koji je bio bolji od Karena Kačanova.

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u četvrtfinalu turnira u Sofiji. Bolji od njega je bio Stan Wawrinka sa 2:0, po setovima 6:1 7:6 (7:3).

Kao po običaju Troicki je mnogo oscilirao. U prvom setu se nije video, jer je Wawrinka igrao gotovo savršeno. Na prvi servis je imao 80 % osvojenih poena (8/10), odservirao je 2 asa, i nije dao ni jednu brejk loptu. Protiv ovakvog Wawrinke Viktor nije imao šanse, te je Wawrinka sa dva lagana brejka za svega 24 minuta osvojio prvi set sa 6:1.

U drugom setu Viktor se probudio. Počeo je mnogo bolje da servira, i da čita Wawrinkin servis. Gemovi na Wawrinkin servis su bili sve duži i duži, a konkretno Wawrinka je pokleknuo u osmom gemu kada je Troicki napravio brejk za 5:3.
Ipak, kada je bilo najpotrebnije Troicki je tad bio najslabiji. Nije iskoristio nalet dobre igre te mu je Wawrinka oduzeo servis i vratio brejk zaostatka. Otišlo se u taj brejk u kom je opet Troicki bolje krenuo. Napravio je dva mini brejka i poveo sa 3:0, ali ni to nije bilo dovoljno. Wawrinka je uspeo da oduzme sva četri Viktorova servisa i tako osvojio taj brejk sa 7:3.

Ostali rezultati sa turnira u Monpeljeu i Sofiji:

Gofan – Kačanov 6:4 6:4
Conga – Rubljev  6:4 7:6 (7:1)
Copil – Miler 6:4 6:4
Kovalik – Baghdatis 7:6 (7:2) 6:4

Sutra su na rasporedu polufinalni mečevi.

 

 

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje