petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bejzbol: Počela bejzbol liga Srbije!

Posle dugo isčekivanja bejzbolaši u Srbiji su opet na terenu. U nedelju od 11h sezonu su otvorili Beograd 96 i Novi Sad, dok su od 15h igrali Vojvodina (Novi Sad) i Vojvode (Zemun). Svi mečevi su igrani na terenu na Adi Ciganliji.

Da podsetimo Bejzbol liga u Srbiji broji 4 ekipe: Beograd 96, Vojvodina (Novi Sad), Vojvode (Zemun) i Novi Sad. Ove godine će igrati 2x svako sa svakim, što je ukupno 6 mečeva. Prvenstvo će trajati mesec i po dana do polovine jula, a posle toga verovatno na jesen će se igrati play off.  Šampion je Beograd 96, koji ima niz osvajanja trofeja od 2010. godine. Najbliži da ga skine sa trona bila je ekipa Vojvodina koja je u prošlogodišnjom finalu izgubila sa 3:2 u seriji. To je prvi put u istoriji da je igrano 5 mečeva finalne serije! Takođe postoji aktivni timovi iz Zrenjanina i Kragujevca koji se za sad ne takmiče u ligi, ali imaju decu koja redovno treniraju bejzbol uz školovane bejzbol trenere iz Amerike.

Beograd 96 je ne tako lako savladao mladi tim iz Novog Sada 22:8. Iako rezultat tako ne govori, Novi Sad se dobro držao do 7 izmene kad je bilo 9:6. Onda je iskustvo presudilo i Beograd je lako priveo meč kraju. Novi Sad je najmlađa ekipa u ligi, sa prosekom oko 18 godina i pred njima je tek lepa bejzbol karijera.

U drugom meču Zemunci su iznenadili Novosađane. Vojvodina je vodila čak sa 5:1 i 6:5 ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Posle povrede Nakića, sve je krenulo nizbrdo. Zemunci  ubrzo okreću rezultat i postavljaju konačan rezultat 10:7. Za Vojvode celu utakmicu je izbacao iskusni veteran Danijel Kozjak!

Što se tiče reprezentaciju Srbije ona je trebala da igra turnir u Moskvi krajem jula. Taj turnir je otkazan zbog pandemije i verovatno će biti odigran sledećeg leta. Nadamo se svi da će se opet svi igrači rado odazvati pozivu selektoru i tako pomoći u ostvarenju samo jednog cilja – odlazak na Europsko Prvenstvo A grupe!

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje