petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bešiktaš jedan gol doveo do titule prvaka Turske

U Turskoj se do poslednjeg kola vodila velika borba tri velikana za titulu. Bešiktaš je danas pobedom nad ekipom Goztepe u Izmiru sa 1:2 posle dramatične završnice osvojio titulu prvaka Turske. Golove za Bešiktaš postizali su Domagoj Vida u 10. minutu i Rašid Gezal iz penala u 69. minutu utakmice.

Usled takvog rezultata Galatasaraj da bi došao do titule je morao da savlada Malatiju sa 3 gola razlike, ali je taj meč okončan pobedom Galatasaraja od 3:1. Tako je uprkos istom broju bodova (84) presudila gol razlika i zbog (+45 naspram +44), titulu je osvojio Bešiktaš.

Kao treći na tabeli prvenstvo je okončao Fenerbahče sa 82 osvojena boda. Kao četvrti prvenstvo je sa  71 bodom okončao Trabzon. U niži rang se sele Erzum, Ankaraguču, Genčerbeligi i Denizlispor.


Naslovna fotografija: Ciel Cheng by Unsplash

Povezani članci

2 Komentari

  1. Pisete gluposti, u Turskoj se gleda medjusobni omjer, a ne gol razlika ukoliko 2 ekipe imaju isti broj bodova. Tako da zbog gola u gostima Besiktas bi svakako bio sampion i da je Galata dobila 10 razlike zadnje kolo (2-0 i 1-3). Nista zlonamjerno samo ispravite ili sklonite vijest, ispadate neozbiljni( volim da procitam vase prijedloge prije sastavljanja tiketa).

    • Da, prvo se gleda medjusebni duel…Bešiktaš je u prvom delu sezone savladao Galatasaraj 2:0, dok je Galata na svom terenu pobedila sa 3:1…Ukupan rezultat u njihovom „dvomeču“ je nerešen 3:3, a kako postignut gol u gostima nema značenje u Turskoj ligi (za razliku od Lige Evrope i Lige Šampiona), sledeći parametar jesta gol-razlika, gde su „crno-beli“ bili bolji za jedan pogodak i tako postali prvaci…Pozdrav

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje