subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bojkot ima sve veće razmere, Osaka se povukla sa turnira

Japanska teniserka Naomi Osaka izjavila je da neće igrati polufinalni meč Sinsinatija u znak borbe protiv policijske brutalnosti u Americi.

Mlada Japanka je imala veoma uzbudljiv četvrtfinalni meč u kojem je došla do preokreta protiv Estonke Anet Kontavejt. Danas je plasnirano da igra polufinale protiv Belgijanke Elis Mertens, ali taj se meč neće odigrati.

Kao što znate, trebalo bi da igram polufinale sutra. Ipak, ja sam crnkinja. Osećam da se u ovom momentu dešavaju značajnije stvari kojima je potrebna veća pažnja nego mom teniskom meču.

Ne očekujem da se išta drastično desi zbog toga što neću igrati, ali ako mogu da pokrenem diskusiju u sportu koji većinski igraju belci, to je korak u odgovarajućem pravcu.

Muka mi je od genocida koji nad crncima čine policajci. Umorna sam od novih trendova koji iskaču svaki dan, a pogotovo jer uvek vodimo iste teme. Kada će biti dovoljno„, poručila je Japanka.

Glavni razlog za takvu odluku je novi primer policijske brutalnosti u Sjedninjenim Državama je ranjavanje Džejkoba Blejka u Viskonsinu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje