četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Botasu pol pozicija u Imoli

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Emilije Romanje. Finac je u Imoli došao do četvrte pol pozicije ove sezone, a 15. u karijeri. U direktnom duelu sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom, Botas je bio brži za svega 97 hiljaditinki. Treće vreme je imao vozač Red Bula Maks Ferštapen, koji je kasnio nešto više od pola sekunde u odnosu na Botasa.

Specifilnost ovih kvalifikacija leži u činjenici da su timovi imali samo jedan slobodan trening kao pripremu za kvalifikacije i samu trku. Kao po sada već starom običaju bilo je jasno da će se glavna borba voditi između Botasa i Hamiltona. Činilo se da će Hamilton imati pol poziciju, ali je Botas u trećem sektoru vozio bez greške i zasluženo došao do pol pozicije.

Maks Ferštapen je imao mirne kvalifikacije, jer kako on nije uspeo da ugrozi Mercedese, tako ostatak karavana nije mogao njega. Najbolji od ostalih bio je vozač Alfa Taurija Pjer Gasli koji će biti u drugom startnom redu sa Ferštapenom.

Treći startni red je rezervisan za Danijela Rikarda iz Reona i Aleksandera Albona u drugom Red Bulu. Sedmi je bio Šarl Lekler u Ferariju, a najboljih deset su kompletirali Danil Kvjat (Alfa Tauri), Lando Noris (Meklaren) i Karlos Sainc (Meklaren).

Trka za Veliku nagradu Emilije Romanje je na programu u nedelju od 13:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje