petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Brazil: Navijači napali autobus, igrač završio u bolnici!

Nemile scene dogodile su se u Brazilu uoči jednog od najvećih derbija tamošnjeg fudbala, koji na kraju nije ni odigran. Reč je o derbiju grada Porto Alegre, utakmici Internacionala i Gremia, koja ima i svoj naziv ‘Grenal’.

Utakmcia je otkazana nakon napada huligana na autobus kojim su fudbaleri Gremia putovali na stadion. Izgrednici su kamenjem napali bus i razbili prozorska stakla te povredili igrače.

Veznjak Mathias Villasanti je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu, a Gremio je na društvenim mrežama objavio i fotografije razbijenih prozora i kamena većeg od šake koji je pogodio paragvajskog igrača.

Nakon kukavičke i apsurdne agresije koju je doživela naša ekipa, objavili smo smo  federaciji Gaucha našu odluku da nećemo nastupiti na Grenal derbiju. Osim tehničke neravnoteže i izostanka sportske atmosfere koju uzrokuje ovaj kriminalni čin, odluka Gremija takođe iskazuje našu osudu svih vrsta nasilja“, stoji u saoštenju Gremia kojeg prenosi ESPN.

Iz redova gradskog rivala Internacionala takođe su osudili nasilje, uz dodatak kako su dvojica osumnjičenika uhapšena. Gremio je kasnije saopštio kako je Villasanti doživio potres mozga i traumu lobanje, imao je rasekotine na licu, a stradao mu je i kuk te je zadržan na lečenju u bolnici. Na sreću, ništa nije slomljeno…

Ovo je već 2x u tri dana da je autobus s brazilskim fudalerima napadnut na putu za utakmicu. Igrači Bahije doživeli su napad uoči utakmice sa Sampaio Correom u Salvadoru prošlog četvrtka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje