sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Bublik podigao trofej u Haleu

Kazahtanski teniser Aleksander Bublik osvojio je trofej na turniru u Haleu. Bublik je u velikom finalu savladao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 6:3 3:6 6:3.

ATP Tour on Twitter: „HALLE—LUJAH 🌱🏆 The moment Alexander Bublik captured his first career ATP Tour grass court title! @ATPHalle | #TerraWortmannOpen https://t.co/AlHSxO48r8“ / Twitter

Jako kvalitetan turnir za Bublika koji je krunisao na najbolji mogući način. Iskoristio je svoje šanse i došao do druge titule. U prvom setu start je bio ključan. Rubljov je rano izgubio svoj servis, što je dalo dodatno samopouzdanje već zahuhtalom Bubliku. Kahstanac je bio neprikosnoven na svoj servis, a statistika kaže da je izgubio samo pet poena kada je servirao. Epilog svega jeste laka potvrda Bublika i vođstvo od 1:0.

Uloge su se u drugom setu promenile. Nije bilo realno da Bublik nastavi da servira tako dobro, a sa druge strane Rubljov je podigao nivo igre. Sada je on bio na visokom nivou i samo je čekao šansu. To se dogodilo u šestom gemu kada je napravio brejk i kasnije izjednačio.

Usledila je igra nerava u odlučujućem setu u kojoj Bublik izlazi kao pobednik. Prvi dolazi do brejka u drugom gemu i nakon toga privodi meč kraju.

Bublik je u Haleu osvojio drugu titulu u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje