subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov jači od Aguta za finale Halea

Andrej Rubljov drugi je finalista turnira u Haleu. Rus je uspeo da zaustavi zahuhtalog Roberta Bautistu Aguta nakon što je slavio sa 2:0, po setovima 6:3 6:4.

ATP Tour on Twitter: „🔟/🔟!!! The moment @AndreyRublev97 punched his ticket into his second Halle final! @ATPHalle | #TerraWortmannOpen https://t.co/wu5rv6T65M“ / Twitter

Bez ikakve sumnje najbolji meč Rubljova na ovom turniru. Od starta je bacio Aguta pod veliki pritisak. Sjajno je riternirao, te je Španac u svakom gemu bio u problemu. Uspeo je da odoleva neko vremena, a onda je usledio treći gem u kojem je pokleknuo. Nakon toga Rubljov je u sledećem gemu spasio nekoliko brejk lopti i time prelomio set na svoju stranu. Do kraja ga je potvrdio sa još jednim brejkom.

Početak drugog seta bio je obećavajući za Aguta. Napravio je brejk, no na njegu žalost taj period igre nije dugo trajao. Veoma brzo Rubljov je nadoknadio zaostatak i preuzeo konce drugog seta. Sve je od njega zavisilo i to mu se isplatilo, jer je napravio brejk u desetom gemu koji mu je doneo pobedu.

Rubljov će u nedelju za titulu igrati protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje