petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bundesliga – kraj sezone 2021/2022

Utakmicama koje su bile na programu ove subote, odigrano je 34. ujedno i poslednje kolo nemačkog prvenstva „Bundesliga“, čime je i definitivno stavljena „zavesa“ na sezonu 2021/2022.

Od ranije je bilo poznato da je Bajern Minhen novo-stari šampion, za kojeg je ovo 10. uzastopna titula prvaka Nemačke (32. ukupno). Do iste su stigli sasvim zasluženo – najveći broj pobeda (24), najmanje poraza (5) i svakako najefikasniji tim u ligi (97 golova), ali i najbolja defanziva (37 – koliko je primio i RB Lajpcig). Time su samo potvrdili da su trenutno daleko najkvalitetniji sastav u svojoj zemlji.

Vicešampionsko mesto pripalo je – Borusiji Dortmund, a pored njih plasman u Ligu Šampiona za pozicija 3 i 4 su obezbedili i – Bajer Leverkuzen, te RB Lajpcig.

Union Berlin i Frajburg naredne sezone biće deo grupne faze Lige Evrope, dok Kelnu predstoje kvalifikacije za plasman u Ligu Konferencija.

Grojter Firt je tokom čitave sezone pokazao da nema kvaliteta za elitni rang takmičenja (samo 3 trijumfa uz čak 22 poraza, kao i katastrofalna gol razlika 28:82) su dovoljni pokazatelji zbog čega su na kraju zauzeli „fenjeraško“ mesto. Pored njih, iz lige je ispala i Arminija Bilefeld, dok se u elitu vraćaju dva velika imena – Šalke 04 i Verder Bremen.

Herta Berlin će kroz baraž dvomeč pokušati da zadrži svoj prvoligaški status, a imaće rivala u vidu – Hamburgera.

Najefikasniji fudbaler šampionata jeste golgeter „Bavaraca“Robert Levandovski sa 35 datih golova, a poljski reprezentativac je postavio i novi rekord kada su u pitanju postignuti golovi na gostovanjima (19).

Epitet najboljeg asistenta lige pripala je takođe prvotimcu minhenskog kluba – Tomasu Mileru koji je imao 18 uspešnih dodavanja.

Za najboljeg igrača sezone 2021/2022 izabran je francuski internacionalac iz redova RB Lajpciga – Kristofer Nkunku koji je na 34 odigranih susreta – postigao 20, a namestio još 15 pogodaka.

Takođe, predstoji nam i finale nacionalnog Kupa „DFB Pokal“ u kojem se sastaju Frajburg i RB Lajpcig, koje je na programu 21. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje