subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čempionšip: Najava utakmica 38. kola (subota)

Prošlog utorka odigrano je preostalih 6 mečeva 35. kola engleskog Čempionšipa, a mi smo na najavi tih utakmica ostvarili učinak 4 od 6 pogođenih predloga. Danas je na programu 11 susreta u okviru 38. kola, a nadamo se još većem procentu uspešnosti.

Prvi će na današnju scenu stupiti ekipe Fulama i Kvins Park Rendžersa u malom londonskom derbiju, gde bi domaća ekipa svakako trebala da dođe do pobede ukoliko im je primarni cilj plasman u elitu. Timovi sa vrha tabele kao što su i Vulverhempton i Aston Vila takođe neće imati teške zadatke s’ obzirom da na megdan izlaze timovima sa dna tabele, Bertonu i Boltonu.

Sve u svemu, veliki broj mečeva, veliki izbor za klađenje i gledanje istih uz pivo i čips… Nadamo se da će te uživati ovog subotnjeg popodneva.



Fulam sa Jokanovićem na klupi i novopridošlim Mitrovićem u špicu napada (koji je već postigao 7 golova na poslednjih 5 mečeva) deluje kao jedna od najjačih ekipa Čempionšipa i nema sumnje da “Kolibari“ mogu do plasmana u Premijer Ligu. U prethodnih nekoliko kola imali su veoma težak raspored, ali činjenica da su od početka godine srušili Midlsbro, Aston Vilu, Vulvse i Derbi zaista pokazuje koliko je ovaj tim sazreo u odnosu na prvi deo sezone kada su zauzimali sredinu tabele. U mini-londonskom derbiju jasno je zašto ekipa Fulama igra u ulozi favorita. Zaista dominiraju u poslednjih nekoliko meseci, a ne treba zaobići informaciju da su na svom terenu vezali 9 pobeda u ovoj ligi sa svega 2 primljena gola (na poslednjih 5 mečeva postigli su 15, dok nisu primili ni jedan). KPR je u zaostalom meču 35. kola iznenadio tim Aston Vile i zabeležio ubedljiv trijumf (1:3) koji ih je još više osigurao na sredini tabele. Jasno je da će londonski tim i u sledećoj sezoni biti učesnik “najjače druge lige na svetu“, a poslednjih 9 kola za njih će biti čista formalnost.

Predlog: 1 @1,55 (pobeda domaćina)


U drugom meču po redu ekipa Barnslija pokušaće da prekine niz od čak 10 utakmica bez pobede na svom terenu, pošto su od početka novembra na “Oukvelu“ ostvarili 5 remija i 5 poraza. Sigurno da je ekipa Milvola dosta loša opcija za prekidanje te serije, ali s’ obzirom da imaju svega 3 boda više od Birmingema (koji je odmah ispod crte za opstanak) trijumf će biti imperativ. Sa druge strane, ekipa sa najmanjim budžetom u ligi, Milvol, sve više iznenađuje pa su tako pobedom nad Brentfordom u prošlom kolu stigli do sedmog meča bez poraza. Sada se nalaze na 10. poziciji sa imaju samo 6 bodova manje od šestoplasiranog Midlsbroa te šanse za plej-of itekako postoje ukoliko se nastavi sa kvalitetnim izdanjima.

Predlog: X2 @1,45 (remi ili pobeda gostiju)


Ekipa Birmingema je porazom od Kardifa u zaostalom meču 35. kola svoje šanse za opstanak spustio na još niži nivo i sada ih umesto 2 deli 3 boda od sigurne zone. Veoma težak raspored dodatno pogoršava trenutnu situaciju i ekipa Hal Sitija zaista može da im prekrati sve muke na 8 kola pre kraja. S’ obzirom da su vezali čak 7 poraza, a da ni sa novim trenerom nisu uspeli da ostvare povoljan rezultat zaista su male šanse da vidimo iznenađenje na “Sent Endrjusu“. Hal Siti je u toj rundi odgođenih mečeva uspeo da trijumfuje na veoma teškom gostovanju Ipsviču (0:3) te se tako još više odvojili od “donjeg doma“. Današnji rival jednostavno nije mogao da bude bolji po njih, sve osim pobede trebalo bi da bude iznenađenje, a mišljenja smo da iznenađenja danas u Birmingemu neće ni biti.

Predlog: W2 @1,75 (pobeda gostiju bez nerešenog ishoda)


Brentford u ovaj meč ulazi verovatno sa velikom frustracijom zbog meča sa Kardifom, koji je odigran prošlog utorka. Iako su već u 5. minutu došli do vođstva, tim iz Velsa uspeo je da preokrene rezultat i “Pčele“, koje su imale čak 24 šuta ka golu, pobedi sa ubedljivih 1:3. Nakon dva vezana poraza, od Milvola i upravo Kardifa, ovaj tim se sve više odaljava od plej-ofa, a verovatno da od toga nema ništa s’ obzirom da im nakon Midlsbroa predstoje susreti sa Šefild Junajtedom i Bristolom. Midlsbro pak beleži sve bolje rezultate i sada imaju 2 boda više od Šefild Junajteda koji je ispod crte za plasman u plej-of. “Boro“ je nakon trijumfa nad Barnslijem uspeo da dođe do niza od 5 mečeva bez poraza, gde su ostvarili čak 4 pobede, te tako povećao svoje šanse u nadi za plasmanom u PL.

 Predlog: X2 @1,50 (remi ili pobeda gostiju)


Bristol Siti se trenutno nalazi na 8. poziciji, a 8 kola pre kraja ima samo 3 boda manje od Midlsbroa, koji je velikoj većini ekipa ispod crte glavna meta i najveći neprijatelj u borbi za plasmanom u plej-of. Ovo je izvrsna prilika da se tim sa jugozapada Engleske po prvi put nakon nastanka Premijer Lige nađe u tom takmičenju i nema sumnje da će ceo tim ići upravo na to. Ipsvič kao ekipa koja ima jednu od boljih defanzivnih linija u ligi zasigurno je iznenadio ubedljivim porazom od Hal Sitija (0:3) prošlog utorka, ali činjenica da su sigurni na sredini tabele daje im pravo na takve kikseve. Ipak, ovaj tim ne bismo tako lako otpisali za ovaj susret, pošto su u poslednjih nekoliko kola formu u gostima podigli na veoma visok nivo i sada imaju 3 pobede i 2 remija na poslednjih 5 mečeva.

Predlog: P/K X @1,80 (remi na poluvremenu ili kraju utakmice)


Lids Junajted ove sezone ne blista sa rezultatima i sasvim očekivano su na sredini tabele. Razlog za brigu oko opstanka nema, ali ni previše razloga za nadu oko plasmana u plej-of, iako teoretskih šansi ima. Mišljenja smo da će upravo sredina tabele biti njihova realnost i na kraju sezone i nismo uvereni da ikakvo značajno poboljšanje u igri može da se desi. Šefild Vensdej ima 8 bodova više od Birmigema i Bertona koji su u kritičnoj situaciji. Sledi im ozbiljan raspored do kraja sezone i sigurno je da svaki osvojen bod itekako znači.

Ovaj meč je po nama zaista težak za prognoziranje te Vam predlažemo da ga zaobiđete.


Iako se očekivalo nakon poraza od Hala (4:3) da je Norič konačno prekinuo seriju mečeva gde su se mučili sa postizanjem golova, realnost je bila sasvim drugačija. I u naknadno odigranoj utakmici “Kanarinci“ su remizirali sa Barnslijem i tako došli do novog boda koji ih samo još više osigurava na sredini tabelesa 49 bodova iz 37 mečeva. Zaista je zanimljivo to da je ovaj tim na poslednjih 7 utakmica uspeo da zabeleži samo 1 poraz i neverovatnih 6 remija što svakako jeste i neverovatno. Reding je opravdao očekivanja zabeleživši poraz od Vulsa u utorak i tako se vratio u borbu za opstanak. Iako ima 6 bodova više od Birmingema, “Kraljevi“ će do kraja sezone imati mnogo problema i nije nemoguće da od sledeće sezone njih vidimo u Ligi 1.

Predlog: P/K X @1,75 (remi na poluvremenu ili kraju utakmice)


Šefild Junajted je u prethodnoj utakmici rutinski savladao ekipu Bertona i time se približio zoni plej-ofa na svega 2 boda, a nalazi se odmah ispod crte. Sigurno da će motivacija igrača u narednim mečevima biti mnogo veća nego u prethodnom periodu, a posebno zbog činjenice da će nastupiti na svom terenu, gde igraju fantastično, i danas stvari će biti donekle lakše. Notingem Forest je remijem na meču protiv Derbija uspeo da dođe do 6 mečeva bez poraza gde su ostvarili 2 trijumfa i 4 remija. Sudeći po igri protiv Derbija, “Šuma“ igra dosta stabilno i ume da stvori fantastične prilike za postizanje golova, ali u odnosu na tadašnjeg rivala koji je u slabijoj formi mišljenja smo da će meč sa Šefildom biti drugačija priča.

Predlog: 1X&2+ @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz bar 2 gola)


Već je jasno da ćemo Sanderlend u sledećoj sezoni gledati kao trećeligaša, a ako uzmemo u obzir to da je ekipa sa “Stadiona svetlosti“ još u prošloj sezoni bila premijerligaš treba da se zapitamo šta ne funkcioniše u ovom timu. Dakle, njihovo ispadanje u niži rang je praktično sigurno, nalaze se ubedljivo na poslednjoj poziciji, a treba istaći da su poslednju pobdu zabeležili u januaru protiv Hala, nakon čega su vezali 9 mečeva bez trijumfa. Preston je sve sasvim suprotno, dosta iznenađuju ove sezone i mislimo da zaslužuju da se bore u plej-ofu. Igraju dobro i u napadu i u odbrani, što je dokazano sa samo 37 primljenih golova. U odnosu na domaćina reč je o ekipi koja igra odličan fudbal i veoma iznenađuje današnja kvota na njihov trijumf.

Predlog: W2 @1,55 (pobeda gostiju bez nerešenog ishoda)


Vulvsi su se ubedljivim trijumfom nad Redingom (3:0) uspeli vratiti u pobedničku formu i sada polako počinju da se udaljavaju od drugoplasiranog Kardifa, koji će u odnosu na “Vukove“ imati mnogo teži raspored ovog vikenda. Sve u svemu, ni ekipa Bertona ne sme da bude prepreka za ovaj tim i jednostavno treba iskoristiti teško gostovanje Kardifa sutra popodne. Ipak, mali problem praviće činjenica da je prvi strelac tima Diogo Jota (39n/14g/6a) po upitnikom za ovaj meč. Berton je očekivano bio lošiji od Šefilda i tako krenuo svoj put ka sigurnom ispadanju u treću ligu. Tendencija za boljom igrom nema s’ obzirom da su se veoma loše pokazali i u tom meču odigranom prošlog utorka. Danas idu na novo teško gostovanje i mišljenja smo da ni izostanak prvo strelca Vulvsa neće predstavljati problem sa ovim rivalom.

Predlog: 1&D2+ @1,50 (pobeda domaćina i domaćin daje bar 2 gola)


Ekipa Boltona u poslednjem terminu ove subote pokušaće da dođe do istog rezultata kakav je ekipa KPR-a ostvarila protiv ovog rivala u utorak uveče (1:3), a činjenica da su im bodovi preko potrebni dodatno povećava imperativ na ovom meču. Kao što smo već rekli, Aston Vila je u prošlom meču neočekivano poražena od KPR-a (1:3) na svom terenu što je veliki šok za tim iz Birmingema. Danas na gostovanje dolaze ekipi koja postiže višestruko manje golova od KPR-a te su sa te strane dobili olakšanje.

Moranje domaćina imaće itekakav uticaj na ovom susretu, bodovi su potrebni i jednima i drugima, ali mislimo da ovaj meč treba izbeći u širokom luku.



To bi bilo to što se tiče ove najave, nadamo se da ste uživali i da Vam je ovo bilo dovoljno da se odlučite koje tipove da stavite na svoj tiket.

Svi tipovi i kvote preuzete su iz kladionice Maxbet!

Predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika koji je na garantuje za njihovu prolaznost. Svaki predlog igrate na sopstvenu odgovornost, a ukoliko ispratite želimo Vam svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje