Četri tima neće igrati u play-ofu za popunu Nacionalne lige (V stepen takmičenja) jer je Fudbaskla asocijacija Engleske donela odluku koja ih je blokirala u tome na sastanku koji je održan u sredu na sastanku FA koji je održan na stadionu Wembley.

Šestoligaši, Darlington FC, Hungerford Town,Pool Town i Wealdstone su svi na play-off mestima ili blizu njih u Južnoj i Severnoj Nacionalnoj Diviziji, ali ova tri tima ne ispunjavaju uslove u pogledu stadiona, tj. nemaju 500 mesta za sedenje koja su pod krovnom zaštitom.

Stadioni na slici nisu prošli kontrolu!

Saopštenje FA povodom ovog slučaja: “ Bord FA je posle sagledavanja dokaza, odbacio žalbe navedenih klubova i složio se sa odlukom Nacionalne lige koja je doneta po pravilima Fudbalske asocijacije i po B kriterijumu, po kojima ovi klubovi nisu ispunili tražene uslove do 31.marta tekuće sezone i neće moći da igraju u play-off-u svojih liga. Odluka je konačna i obavezujuća za sve.“

Pool Town se trenutno nalazi na 5.mestu Nacionalne lige, grupa Jug, dok je Hungerford dva boda iza njih i nalazi se na 6.mestu. Osmoplasirani Wealdstone takođe neće moći da se nađe u konkurenciji. Darlington se nalazi na 4.mestu Nacionalne lige, grupa Sever.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.