četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Cicipas okrenuo Marija, krah britanskih tenisera

Šesti vimbldonski dan doneo je pregršt akcije. Svakako meč dana odigrali su Stefanos Cicipas i domaći Endi Mari. U najboljem meču na turniru Cicipas je uspeo da preokene meč u savlada Marija sa 3:2. Rezultat je po setovima bio 7:6 (7:3) 6:7 (2:7) 4:6 7:6 (7:3) 6:4.

Wimbledon on Twitter: „A Centre Court debut to savour 🙌 @steftsitsipas comes from two sets down to beat Andy Murray 7-6(3), 6-7(2), 4-6, 7-6(3), 6-4 #Wimbledon https://t.co/FNfG3cocQC“ / Twitter

Danas je nastavljen meč pri rezultatu 2:1 za Marija. Današnji nastavak je doneo dosta uzbuđenja kao i jučerašnji početak. Bilo je svega što tenis kao igra može da pruži, a čini se da je presudila fizička sprema kao i mentalna stabilnost Cicipasa. Grk je u pojedinim trenucima bio sateran u ćorsokak. U finiđu trećeg seta Mari je imao priliku da dođe do brejk lopti. Jedna lopta koja je pozvana kao aut je bila dobra, no Mari nije tražio čelendž i Cicipas je uspeo da izvuče taj gem. Nakon toga je odigrao savršen taj brejk i to je dokosurilo Britanca.

Početkom petog seta se jasno videlo da Mari nije u elementu i Cicipas to koristi da napravi rani brejk i kasnije privede meč kraju. Njegov naredni rival biće Srbin Laslo Đere.

Britanci danas svakako imaju razloga da tuguju, jer je njihova prva nada Kameron Nori neočekivano poražen od Amerikanca Kristofera Eubanksa. Rezultat je bio 3:1, po setovima 3:6 6:3 6:2 7:6 (7:3).

Wimbledon on Twitter: „The bank is open for business 🏦 @chris_eubanks96 on Wimbledon debut reaches the third round with a stunning performance against the No.12 seed Cameron Norrie, 6-3, 3-6, 6-2, 7-6(3) 🙌 #Wimbledon https://t.co/AMih8z5uEX“ / Twitter

U jedno ne tako kvalitetnom meču Eubanks je pronašao put do pobede. Za razliku od svog protivnika koji je samo čekao grešku, Eubanks je igrao hrabro i to mu se isplatilo. Imao je Nori dosta prilika da odvede meč u peti set, no sa ziheraškom igrom to mu nije uspelo, te Eubanks zasluženo ide u narednu rundu gde ga čeka Australijanac Kristofer Okonel.
I za potpuni krah britanskog tenisa pobrinuo se Kanađanin Denis Šapovalov koji je savladao Liama Broudija. Po setovima je bilo 4:6 6:2 7:5 7:5.

Wimbledon on Twitter: „💪 @denis_shapo digs deep 💪 Denis Shapovalov comes through a fascinating battle with Great Britain’s Liam Broady to reach the fourth round #Wimbledon https://t.co/T2nG9yinYA“ / Twitter

Jako turbulentan i zabavan meč za gledanje, no suvi kvalitet je na kraju presudio u korist Šapovalova, naravno.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje