subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čifsima nova titula, Mahoms MVP finala!

Ekipa Kanzas Siti Čifsa osvojila je 57. Superboul. Čifsi su u velikom finalu koje je igrano u Arizoni savladali Filadelfiju Iglse rezultatom 38-35.

Apsolutno fenomenalna predstava i jednih i drugih i svako ko je ispratio utakmicu nije zažalio. Utakmica je otvorena na najbolji mogući način. Oba drajva su krunisana tačdaunom. Filadelfija je preko Džejlena Hursta povela sa 7:0, no to vođstvo nije dugo trajalo, jer su Čifsi preko Trevisa Kelsea izjednačili na 7:7. Odbrane su se malo dovele u red nakon sjanog starta te je prva četvrtina završena rezultatom 7-7.

Druga četvrtina startuje slično kao i prva, sjajnim potezom. Naime, Džejlen Hurst je bacio pas od 45 jardi koji je sleteo u ruke Ej Džej Brauna koji postiže novi tačdaun. U tim trenucima Filadelfija je preuzela inicijativu i bila bolji tim. Ipak, da zabave ne zafali pobrinula se odbrana Čifsa koja je preko Nika Boltona izdejstvovala fambl koji je doneo izjednačenje .

Džejlen Hurst je bio možda kriv za izjednačenje Čifsa no toga nije mnogo poremetilo. U sledećem drajvu je igrao perfektno i baš je on postigao drugi tačdaun. Do kraja poluvremena Filadelfija je pogodila jedan fild gol preko Džejka Eliota pa je na poluvremenu bilo 24:17.

Drugo poluvreme Čifsi su imali prvi napad koji je morao biti krunisan poenima. To se i dogodilo. Čifsi su pomalo iznenadili odbranu Filadelfije, jer su igrali mahom akcije po zemlji i veoma brzo preko Ajzee Pačeka došli do 24:21. Filadelfija je nakon toga pogodila jos jedan fild gol za 27:21. Nakon toga je usledio jedan od ključnih momenata na utakmici. Patrik Mahoms je odveo svoj tim do još jednog tačaduna, a strelac je bio Kadarijus Toni. Čifsi su poveli sa 28:27 i situacija na terenu se drastično promenila. Čifsi su se brzo odbranili, a ponovo je na scenu stupio Kaderius Toni koji je sjajnim vraćanjem lopte obezbedio svom kvoterbeku lagan posao. Patrik Mahoms je bacio još jedan pas za tačdaun, ovoga puta Skaju Muru i na semaforu je pisalo 35:27 za Čifse.

Borbi tu nije bio kraj. Usledio je ekspresan odgovor Filadelfije, ponovo preko Džejlena Hursta. Sjajni kvoterbek Filadelfije je postigao treći tačdaun i nakon toga uspešno odradio konverziju za dva poena. Time je postao prvi kvoterbek u istoriji kome je pošlo za rukom da u finalu postigne tri tačdauna.

Čifsima je preostalo da maksimalno istroše vreme i postignu poene. U tome su svakako uspeli, a neviđenu glupost napravio je defanzivac Filadelfije Bredberi koji je u ključnim trenucima napravio holding koji je Čifsima pomogao da istroše vreme do kraja. Na osam sekundi do kraja Čifsi su zaustavili vreme i Harison Batker je laganim šutem doneo veliku pobedu Cifsima.

Kada je statistika u pitanju, Patrik Mahoms je prebacio 182 jarda uz tri pasa za tačdaun. Ako se uzme u obzir da je bio povređen Mahoms je odigrao gotovo savršen meč i zasluženo je dobio MVP priznanje u velikom finalu. Na drugoj strani prvo ime svakako je bio Džejlen Hurts sa tri istrčana tačdauna. Još je imao 304 prebačena jarda i jedan bačeni tačdaun uz još 70 istrčanih jardi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje