utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čileanac se ne šali, pao je i Cicipas

Čileanski teniser Nikolas Jari prošao je jako težak period u svojoj karijeri. Naime, Jari je bio pozitivan na doping testu i bio je suspendovan na osam meseci. Ove godine se vratio tenisu i čini se da igra najbolji tenis u karijeri.

Osvojio je dva turnira na omiljenoj mu šljaci, a da ume da igra i na travi pokazuje turnir u Haleu. Jari se plasirao u četvrtfinale nakon što je pobedio ni manje ni više nego Stefanosa Cicipasa. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (9:7) 7:5.

ATP Tour on Twitter: „Nico is on ❤️‍🔥 @NicoJarry is giving No. 2 seed Tsitsipas all that he can handle right now, he leads the Greek 7-6(7). @ATPHalle | #TerraWortmannOpen https://t.co/Am4yjOfuQC“ / Twitter

Kao što i sam rezultat prikazuje, meč je bio tesan i na jednu loptu. Ona je otišla na stranu Jarija koji je u bitnim trenucima igrao najbolji tenis. U taj brejku prvog seta bio je mirnije ruke i sa dva mini brejka uz jedan pretrpljen je poveo sa 1:0.

Nakon toga, u drugom setu njegov nivo tenisa nije opao. Igrao je u istom intezitetu i za razliku od protivnika znao je da iskoristi trenutke kada nije ulazio prvi servis. Konkretno, to se Cicipasu dogodilo u 11. gemu kada se suočio sa tri vezane brejk lopte. Dve je uspeo da spase, ali ne i treću koja je ujedno Jariju donela pobedu.

Jari će u narednoj fazi turnira igrati protiv boljeg uz duela Zverev/Šapovalov.

Ostali rezultati:

Agut – Nakašima 7:5 7:6 (7:2)
Medvedev – Đere 6:3 6:7 (7:9) 6:3
Safiulin – Štruf 6:1 6:3

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje