utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Siner bolji u italijanskom derbiju

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u četvrtfinale turnira u Haleu. Siner je u osmini finala savladao sunarodnika Lorenca Sonega sa 2:1, po setovima 6:7 (4:7) 6:4 6:4.

ATP Tour on Twitter: „Made to work 🥵 @janniksin comes out on top in the Battle of the Italians in Halle and reaches his ninth quarter-final of the season! @ATPHalle | #TerraWortmannOpen https://t.co/5F0I3587X3“ / Twitter

Jako kvalitetan meč, možda i najkvaitetniji u dosadašnjem delu turnira. Sonego je igrao gotovo perfektan tenis jedno vreme, no Siner je čekao i čekao i na kraju dočekao da Sonego padne.

U prvom setu servis je bio u prvom planu. Obojica su spasili po četiri brejk lopte i u skladu sa tim otišlo se u taj brejk koji Sonego dobija rezultatom 7:4.

U nastavku takođe velika borba. Sonego je u dva navrata imao prilike za brejk i nije ih iskoristio. Za to je bio kažnjen u petom gemu kada je Siner napravio brejk i tu prednost sačuvao do kraja seta.

Odlučujući set ništa promenio nije. Igralo se ziheraški, gem za gem do uvek ključnog sedmog gema. Tada je Sonegu potpuno stala koncetrancija. Suočio se sa tri vezane brejk lopte od kojih je Siner iskoristio jednu i potom priveo meč kraju.

Siner će u čertvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Bublik/Štruf.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje