petak, 10. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Crna Gora domaćin finalnog turnira evropskih kvalifikacija za Svetsku ligu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore biće domaćin finalnog turnira evropskih kvalifikacija za Svetsku ligu, zvanično je saopšteno iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, a prenosi Sport Klub.

Finalni turnir u Podgorici održaće se od 28. do 30. aprila, a učestvovaće osam najboljih reprezentacija Evrope. Četvrtfinalni parovi su Crna Gora – Francuska, Hrvatska – Italija, Mađarska – Španija i Srbija – Grčka.

Tri najbolje selekcije sa turnira u Podgorici plasiraće se na finalni turnir  Svetske lige krajem jula u Francuskoj, a plasman su već izborile selekcije SAD, Australije, Kanade, Brazila i domaće Francuske.

– Ovo je veliko priznanje za naš Savez od strane FINA, jer se radi o jednom od najprestižnijih seniorskih takmičenja, a na bazenu “Morača” boriće se najjače selekcije ovog sporta. Uradićemo sve da ljubitelji vaterpola uživaju tih dana u Podgorici i da pokažemo, po ko zna koji put, da smo odlični domaćini. Ovo je samo početak organizacije velikih takmičenja u Crnoj Gori – rekao je predsednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Đuro Marić.

Titulu u Svetskoj ligi brani selekcija Crne Gore, a sa turnira u Podgorici, tri selekcije će izboriti plasman na finalni turnir, jer je Francuska kao domaćin siguran učesnik same završnice prestižnog takmičenja.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje