ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Crnogorci teško kažnjeni za podvođenje koze Albancima

UEFA je teško kaznila crnogorsku Budućnost zbog incidenta sa klubom iz najužnije srpske pokrajine, u prvom pretkolu Konferencijske lige. Iz Nyona su poručili da je zbog „rasističkog ponašanja navijača“ Budućnost kažnjena sa ukupno 35.375 evra i zatvaranjem severne navijačke tribine na utakmici drugog pretkola KL-a s islandskim Breidablikom.

Predviđanja da će utakmice Budućnosti i Llapija u prvom kolu Konferencijske lige biti mečevi visokog rizika pokazala su se tačnim. Navijači kluba iz Podgorice smatraju da Kosovo kao repbulika ne postoji, odnosno da je deo Srbije.

Na prvoj utakmici su Varvari pevali himnu Kraljevine Crne Gore „Onamo namo“, koja je u narodu poznata kao „Srpska Marseljeza“ i koju je napisao kralj Crne Gore Nikola Petrović.

Osim toga, navijači Budućnosti su uz veliki transparent s refrenom pesme razvili i veliku zastavu, na kojoj strip-junak Hogar (maskota Varvara), podvodi kozu dvojici Albanaca „zaljubljenih“ u tu životinju. Na kraju prve utakmice protiv Llapija Varvari su pred revanš na Kosovu i Methoiji skandirali „Idemo u Srbiju“.

Na revanšu u Prištini albanski navijači su se crnogorskima revanširali velikom kartom Velike Albanije, koja kao deo svog teritorija smatra i gotovo polovinu Crne Gore. Uz mapu velikog dela Crne Gore obojenog u albansku boju istaknuli su i poruku: „Vi ste idući.“ Inače, Budućnost je prošla dalje jer je revanš završio 2:2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje