petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena Zveda Protiv Cedevite Olimpija

Crvena zvezda i Cedevita Olimpija igraće u Beogradu u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala ABA lige, a pobednik će obezbediti plasman u finale ovog takmičenja. Sa velikom ponudom kladionica na ovaj događaj, imat ćete i viška ponude na izboru gde tipovati. S tim u vezi veliki broj domaćina pre svega perspektivnih brendova nudi odlične kvote i specijalne igre na aktuelni događaj.

Da biste iskoristili najbolju ponudu trenutno saznajte Maxbet registracija i otkrijte vašu ponudu iz snova.

Crvena Zvezda Kao Favorit

Kao i svake prethodne godine u poslednjoj deceniji, glavni cilj Crvene zvezde je osvajanje ABA lige kako bi sledeće sezone mogla da učestvuje u Evroligi. Generalni direktor Evrolige Žordi Bertomeu je pre nekoliko dana rekao da će u takmičenju učestvovati samo šampion, tako da nema mesta neuspehu.

Crvena zvezda je odigrala sjajnu prvu utakmicu u ovoj polufinalnoj seriji protiv Cedevite Olimpije, dok je drugi meč u Ljubljani izgubila posle produžetka.

Crveno-beli su drugu utakmicu počeli sa odličnim procentom šuta, ali u drugom poluvremenu nisu mogli da održe taj nivo. Crvena zvezda je imala dovoljno vremena između utakmica za odmor i regeneraciju, a kada je to slučaj, ova ekipa može da odigra jednu od najboljih odbrana u celoj Evropi. Izvesno je da će hala „Aleksandar Nikolić” biti ispunjena do poslednjeg mesta, što će dati dodatnu snagu domaćim igračima. Crvena zvezda je u prošlosti bez problema dobijala ovako odlučujuće utakmice u ABA ligi i sa takvim samopouzdanjem će krenuti u ovaj okršaj.

Da Li Cedevita Olimpija Može Do Pobede?

Ovo je treća sezona od spajanja Cedevite i Olimpije u jedan klub i može se konstatovati da su ove sezone odradili najbolji posao do sada. Nije tako izgledalo u prvom delu sezone kada su pretrpeli teške poraze od Zadra, Mege i Budućnosti, ali nakon što su otpustili četiri igrača i doveli tri nova, sve se promenilo.

Od februara do aprila ove godine Cedevita Olimpija je bila neporažena, ali je sjajan niz prekinut porazom od Bursaspora u četvrtfinalu Evrokupa. Nakon što je Partizan eliminisan u tom takmičenju, Cedevita Olimpija je dobila otvoren put do finala jer će do kraja odigrati sve utakmice u Ljubljani i tako imati velike šanse da dođu do Evrolige, ali im je Bursaspor pokvario snove. Sada je osvajanje ABA lige jedini način da se dođe do evroligaške karte, pa je pobeda u Beogradu neophodna.

U drugoj utakmici polufinalne serije, koja je odigrana u Ljubljani, Cedevita Olimpija je mnogo više napala boje, dok je u odbrani dozvolila Crvenoj zvezdi otvorene udarce i to se isplatilo. Da bi pobedio u Beogradu, trener Jurica Golemac moraće da dobije as iz rukava.

Predviđanja, Povrede I Analiza

Košarka u ponedeljak uveče biće veoma posebna ove nedelje jer se Crvena zvezda mts i Cedevita Olimpija suočavaju u odlučujućoj utakmici 3 polufinala AdmiralBet ABA lige 2022. Ovo je najvažnija utakmica za obe strane do sada u sezoni koja je u toku. Ko bude pobedio plasiraće se u veliko finale, dok će poražena strana biti eliminisana iz trke za titulu.

Utakmica se igra u Hali sportova Aleksandar Nikolić u Beogradu koja će u ponedeljak uveče biti ofarbana u crveno-belo. Crvena zvezda mts će u ovoj ključnoj borbi imati prednost domaćeg terena i svi znate kolika je ta prednost kada je beogradski gigant u pitanju.

Podsećamo samo da Crvena zvezda mts u ovoj sezoni nije izgubila nijednu utakmicu na domaćem terenu, dok je neporažena na domaćem terenu u plej-ofu AdmiralBet ABA lige od 2018. godine.

S druge strane, Cedevita Olimpija će u utakmicama protiv Crvene zvezde mts pokušati da konačno razbije svoje beogradsko prokletstvo, pošto još uvek nije trijumfovala protiv crveno-belih u gostima. Zmajevi su stekli ogromno samopouzdanje pobedom u 2. utakmici u produžetku, tako da će sada želeti da iskoriste dobar zamah da još jednom zapanjuju aktuelne šampione i osvoje kartu za finale.

Pre utakmice u Ljubljani prošle nedelje, Crvena zvezda je imala šest uzastopnih pobeda protiv Cedevite Olimpije. Oba okršaja u Beogradu crveno-beli su ove sezone dobili dvocifrenom razlikom. Oba trenera imaju sve igrače na raspolaganju za ovu utakmicu, što dodatno širi optimizam za kvalitetnom utakmicom.

Ovakve utakmice obično dobija fizički jača ekipa, a to je svakako Crvena zvezda. Cedevita Olimpija bi morala savršeno da šutira u Beogradu, a to nikada nije lako u tom ambijentu. Za očekivati je da će domaći bez problema pobediti i tako obezbediti plasman u finale ABA lige.

Zbog lidera svojih timova će sve oči biti uperene u njih u predstojećem meču. Imali su priličan duel u prvoj utakmici u Beogradu kada je Kalinić postigao 17 poena, 4 skoka i 6 asistencija, dok je Blažič zabeležio 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Obojica su taj meč završili sa ukupnom ocenom indeksa 20.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje