petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čudesni fudbaler iz Nigerije sa mađarskim prezimenom?

Za navijače Genta je Gift Emanuel Orban trenutno najbolji fudbaler! Naime, igrač koji ima isto prezime kao predsednik Mađarske, odveo je belgijski klub u četvrtfinale Lige konferencija, jer je za samo 3 minuta dao het-trik na gostovanju Bašakšehiru!

Napadač rođen 17. jula 2002. je prvi kontakt sa evropskim fudbalom imao u novembru 2021, kada su ga na turniru u Nigeriji primietili skauti norveškog Stabeka.

Stigao je u Skandinaviju, ali se nije puno zadržao jer mu je istekla viza. U maju prošle godine je potpisao za taj klub, upisao 19 golova i 7 asistencija na 24 utakmice, pa ga je Gent kupio za 3,3 miliona evra.

Možda se ispostavi da je to jedna od najboljih kupovina poslednjih godina, jer je Orban nezaustavljiv.

U Jupier ligi je na debiju pogodio 2x, a ukupno 7 na 5 utakmica, dok je u revanšu 1/16 finala Lige konferencija doneo produžetke protiv Karabaga, a onda i pogodio u penal seriji.

Bio je strelac i u remiju na prvoj utakmici sa Bašakšehirom (1:1), a sinoć mu je trebalo tačno 204 sekunde da 3x savlada iskusnog Volkana Babadžana.

Dakle, na 9 utakmica je dao čak 12 golova, a 7 na poslednja 2, jer je pre 3 dana u pobedi na gostovanju Varegemu (6:2) pogodio 4x.

Prezime Orban: Rasprostranjeno u Mađarskoj izvedeno od ličnog imena Orban. Prezime se takođe može pronaći širom čitave bivše Austro-Ugarske, u današnjoj Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji i među Rusinima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje