subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li je Cica dana rezultat Vildozine loše igre na terenu?

Sve oko košarkaškog večitog derbija između Partizana i Zvezde imalo je posebnu analitiku iz tabora obe beogradske ekipe. Bilo je čarki putem medija, ali i na samom terenu. Mi se u ovom članku nećemo baviti ko je i gde pogrešio i zašto, već ćemo analizirati igru argentinskog beka iz redova Crvene zvezde.

Naime, u punoj beogradskoj Stark areni preko gde je derbi posmatralo preko 17 000 gledalaca, našla se i popularna pop pevačica Teodora Džehverović. U tabloidnim medijima je ona dovođena u vezu sa Lucom Vildozom koji prolazi kroz turbulentni deo karijere.

Vildoza je odmah po povratku iz NBA gde je imao neuspešnu epizodu, vrlo brzo kupio srca navijača Crvene zvezde lucidnim potezima. Pored navijača Zvezde, čini se da je kupio i Teodoru koja je deklarisana navijača Partizana.

Ne ulazeći u tabloidne priče, osvrnućemo se na njegovu igru od Božića, odnosno od prve utakmice Facunda Campazza za Zvezdu. U regionalnoj ABA ligi sve do poslednja 2 kola on je imao i više nego dobre partije. Protiv Budućnosti nije bilo potrebe da odigra jače usled ranog blowouta beogradske ekipe, dok je protiv Cedevite u pobedi bio ponajbolji pojedinac. U porazima, prvo od Cibone je takođe bio najbolji pojedinac sa pozitvnom +- kategorijom, dok je protiv Partizana bio najgori pojedinac sa 6 promašenih trojki.

U okviru Evrolige mu se nema šta zameriti osim partije u Atini i Minhenu, kada je kao i kompletna ekipa Zvezde podbacio.

Da li je atraktivna Teodora razlog njegovih lošijih partija? Čisto sumnjamo. Vildoza igra njegovu najbolju evroligašku košarku sa prosekom od 13,4 poena i 3,8 asistencija, što je bolje i od njegove najbolje 4 sezone u Baskoniji (kada je maksimalno imao 10,2 poena i 3,5 asistencija pre odlaska u NBA).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje