petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li je vreme za penziju? Federer ispao u osmini finala Halea

Švajcarski teniser Rodžer Federer se na sveopšte oduševljenje vratio tenisu posle duge pauze, ali njegove partije na povratku ne obećavaju mnogo. Nakon odustajanja u Parizu Federer je razočarao navijače u nemačkom Haleu, gde je ispao u osmini finala. Na njegovom putu se isprečio mladi Kanađanin Feliks Ože Aliasima, koji je danas slavio rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:2.

Tokom celog meča se moglo primetiti da je Feliks boji igrač. Bio je veća pretnja na protivnikov servis, ali nikako nije uspeo da napravi brejk. Jedini trenutak slabosti u igri Kanađanina viđen je u sedmom gemu, kada je Federer i napravio brejk koji mu je doneo set.

Gubitak seta nije poremetio Feliksa. Mladi Kanađanin je nastavio u istom ritmu. Sjajan servis, dobar ritern i bilo je pitanje trenutka kada će Federer pokleknuti. To se dogodilo u šestom gemu, a taj brejk je bio dovoljan Feliksu da izjednači rezultat.

Federerov govor tela nije bio najbolji. Servis nije išao kako treba, a to je Feliks znao da iskoristi. Kanađanin je brzo došao do dva brejka za velikih 4:0 i kasnije bez problema priveo meč kraju.

Feliks Ože Aliasim će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Štruf/Điron.

Ostali rezultati:

Kolšrajber – Mute 6:4 7:6 (7:4)
Rubljov – Tomson 6:4 6:4


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje