subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li mu sledi duža pauza?

Australijan open je iza nas. Rodzer Federer je pokazao da je u ovom trenutku najbolji teniser sveta i to sada niko ne može da opovrgne. I pored toga što je turnir obeležila 20. titula Rodzera Federera na grend slemovima, dogodile su se još neke bitne stvari.
Jedna od bitnijih svakako jeste obnova povrede lakta Novaka Đokovića. Teniska javnost je željno isčekivala njegov povratak kao i on sam. To što je ispao relativno rano  ne boli toliko, koliko boli činjenica da ni posle šest meseci terapija i svakojakih lekova taj lakat nije potpuno zdrav.
Novak je po svaku cenu želeo da izbegne operaciju i lakat je lečen na sve načine. Najbolji stručnjaci sveta su lečili taj lakat, ali ništa nije pomoglo.

Glavno pitanje u ovom trenutku je šta sad i šta bi bilo da je lakat operisao odmah nakon Wimbldona? Verujemo da bi pauza možda bila duža od šest meseci, ali sigurno bi Novak zaigrao na prvom mastersu u Indijan Welsu. Oporavak bi bio duži, ali verovatno problema ne bi više bilo. U ovom slučaju ako se Novak sad odluči za operaciju to znači gubitak većeg dela sezone, ako ne i cele što bi bio veliki udarac za njega i ceo tenis.

Novak će tokom ove nedelje boraviti u Pragu gde će obaviti dodatne preglede i čekati konačnu dijagnozu. Po njegovim rečima nakon ispadanja na Australijan openu operacija dolazi u obzir tako da će ovi dani u Novakovom taboru biti burni.

Neke zvanične informacije još uvek nema, a ako Novak ne bude išao na operaciju lakta trebao bi da zaigra na prvom mastersu sezone u Indijan Welsu, koji se igra tokom druge nedelje marta.

Novak Đoković iako je ispao rano u Melburnu napredovao je na ATP listi za jednu poziciju, a trenutno zauzima 13. mesto.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje