petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li naplaćujemo kvotu 2,50?

Tenis je kao sport napredovao možda i najviše kada su najpopularniji sportovi u pitanjnu ( fudbal, košarka, hokej i tenis). Turnira ima sve više, sponzora ima sve više, a teniseri mnogo kalkulišu kada je kalendar u pitanju i naravno samim tim iznenađenja su sve češća.
Mi smo naišli na nama jedan sumnjiv par koji uz malo sreće može da prođe, a kvota je više nego solidna.

U pitanju je meč sa turnira u Quitu u kom će se sastati Janik Hanfman i Roberto Quiroz. Ovde su kladionice za favorita postavile Hanfmana, ali mi se ne bismo baš složili sa postavljenim kvotama.

Naime, osim renkinga koji je na strani Hanfmana mi ne vidimo na osnovu čeka je on zaslužio da bude ovoliki favorit. Forma mu je najblaže rečeno katastrofalna. Do sada je zabeležio dve pobede nad Semom Grotom koji već bio u penziji ( odigrao je poslednji turnira na Australijan openu) i Evanom Kingom u kvalifikacijama za Australijan open. Poraze je doživeo od Gonzala Oliveire ( 203. na ATP listi), Bredlija Klahana ( 171. na ATP listi), Stefana Kozlova ( 155. na ATP listi), Petera Polanskog (141. na ATP listi) i Rajana Harisona ( 45. na ATP listi). Osim Harisona koji je top 50 igrač ostali porazi su od čelendzer igrača, i to su bili uglavnom rutinski porazi.

Da se razumemo odma, ni Quiroz ne blista. On je odigrao dva meča u okviru Dejvis kupa i zabeležio je po pobedu i poraz. Njegova forma je prava nepoznanica, i možda su ga zbog toga kladionice ovako potcenile.

Imajte na umu da u gotovo 90% slučajeva na ovim turnirima uz 250 kategorije bar jedan domaći igrač ma gde da se turnir igrao odigra jako dobar turnir ( primer vam je mladi Aleks De Minaur koji je dominirao u Australiji, mlada Potapova je odigrala sjajno u Sankt Peterburgu pobedivši neke sjajne igračice itd). Qurioz je Ekvadorac, dakle domaći igrač i njemu ovi uslovi u Ekvadoru sigurno više pašu nego Hanfmanu. Mišljenja smo da je baš potcenjen, a koliko možemo da vidimo i kladionice polako obaraju kvotu na njegovu pobedu.

Predlog je da se odigra pobeda na Quiroza, ili da će da osvoji barem set što je svakako sigurnija varijanta.

Ako se odlučite da ispratite ovaj par znajte da uopšte nije siguran i igrate ga na sopstvenu odgovornost

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje